’Du er blind!’

Af redaktør Henri Nissen
Af redaktør Henri Nissen

”Skal vi stå sammen og bede for Danmark?”

Sådan hedder en Facebook-gruppe, som man kan klikke sig ind på og ”synes godt om”. Den gør opmærksom på, at den første uge i det nye år (d. 5.-12. januar) arrangeres der bøn på tværs af kirkeretninger i mange byer i Danmark. Det er nemlig Evangelisk Alliances årlige bedeuge.
Senere på måneden (d. 18.-25. januar) er der økumenisk bedeuge, og derefter (d. 27-31 januar) følger Bedehus Danmarks bedeuge.
Idéen er rigtig god. Det glæder sikkert Gud, at hans børn finder sammen om at bede. Så bak endelig op.
Det store problem i Danmark er måske, at vi ikke forstår vores egen situation og vores virkelige behov.
For nylig var jeg i Mozambique og besøgte Heidi Baker. Efter at hun i mange år havde brugt sit liv på at hjælpe tusinder af fattige og forældreløse børn, hørte hun Gud sige: ”Du er blind.” Hun forstod det ikke, for hun syntes selv at hun kunne se de fattige, og at hun gjorde en stor indsats som missionær. Så hun afviste tanken og mente ikke, at den kunne være fra Gud. Men ordene kom tilbage igen og igen. Og en dag skete det utrolige, at tre blinde kvinder i løbet at kun to dage blev helbredt, da hun bad for dem. Og alle tre kvinder hed Aida, som er Heidi på portugisisk. Så forstod hun endelig, at Gud ville sige noget til hende om at være blind. I et syn så hun, hvor fattige – åndeligt fattige – vi fra Europa og USA egentlig er.
I brevet til menigheden i Laodikea siger Jesus:
”Du siger: Jeg er rig, jeg har samlet til huse og mangler intet, og du véd ikke, at hvis nogen er elendig og ynkelig og fattig og blind og nøgen, så er det dig”. (Johs. Åb. 3, 17)
Dét er vores situation i Vesten – ikke blot i samfundet, men i høj grad også i kirken. Vi bekræfter hinanden i, at alt er okay, for alt er jo nåde, og vi skal intet foretage os, bortset fra at nyde livet. Men Jesus siger noget andet. Og åndeligt set er vi ved at dø – både som folk og kirke…
Vi har desperat brug for hjælp, så kristendommen og vores personlige tro ikke går til i velstand, underholdning, tomhed og ligegyldighed. Læs selv brevet til Laodikea, som ikke blot passede på en bestemt menighed på den tid i Tyrkiet, men OGSÅ passer rystende meget på os i Danmark. Så vil du møde en anden Jesus, end ham du møder i mange kirker i dag. Han banker på for at få lov at komme ind i vores hjerter og menigheder i dag.
Måske har vi ikke blot brug for at bede i januar, men for at omvende os?