Guds nytårsforsætter

Af Lisbeth Thomsen Redaktionssekretær
Af Lisbeth Thomsen
Redaktionssekretær

Vi er nu på den anden side af nytårsaften og burde være klar til at fokusere på vores nytårsforsætter for 2014. Eller vi hører med i den gruppe af mennesker, som har opgivet nytårsforsætter i erkendelse af, at de ikke rigtig bringer forandring.

Forrige nytårsaften skrev min mand og jeg sammen med det vennepar, vi holdt nytår med, vores 2-3 nytårsforsætter ned på et stykke papir, som blev foldet sammen og lagt i en forseglet kuvert – uden at dele med de andre, hvad vi havde skrevet. Idéen var, at vi hver især opbevarede de andres forsætter – for året efter at kunne holde hinanden ansvarlige.
Om denne motivationsfaktor om ansvarlighed overfor hinanden har hjulpet, kan jeg kun svare på for mit eget vedkommende. Og nej – det har ikke gjort den helt store forskel.
For en del år tilbage mødtes jeg af og til med de to piger, jeg havde delt værelse med på mit bibelskoleophold med UMO. Når vi mødtes, spurgte vi altid hinanden: ”Hvad gør Gud i dit liv?” Fokus var ikke på, hvad der skete omkring os, hvordan vi tjente Gud, eller hvordan det gik i vores kirke. Men på, hvad Gud arbejdede med i os og vores personlige relation med ham. Og tænk – når vi tog tid til at mærke efter, så var Gud altid igang med at lære os et eller andet. Det kunne fx være at stole på ham for vores fremtid, at være mere tålmodige, at granske vores motiver, at lære ikke at bekymre os, osv.
På et senere tidspunkt i mit liv var der tre forskellige ting / situationer, som gik mig meget på. Det var, som en indre kamp på flere fronter inde i mig, og jeg var temmelig nedtrykt og frustreret over mine vanskeligheder. Så en dag i min stillestund sad jeg og bladrede tilbage i min bønnenotesbog og kunne se, at jeg en dag nogle uger tidligere havde skrevet tre områder ned, hvor jeg ikke oplevede frihed, og bedt Gud gøre noget ved det. Og de tre situationer som gik mig på, passede som fod i hose med de tre ting, jeg havde bedt Gud om at gøre noget ved. Den ene handlede om menneskefrygt og den anden om penge (den tredje og sidste har jeg desværre glemt !). Og selv om det gjorde ondt, mens Gud var igang med at luge ud – ja så medførte mine indre kampe større frihed på de nævnte områder. Og det var det hele værd.
Så har du opgivet at forbedre dig ved hjælp af nytårsforsætter, så inviter Gud til at arbejde med konkrete områder i dit liv. Men pas på, hvad du beder ham luge ud – for du kan være sikker på, at han har tænkt sig at gøre noget ved det! Han har nemlig ikke problemer med at holde sine nytårsforsætter – eller skal vi kalde dem løfter…
”Han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Kristi Jesu dag.”
Filipperbrevet 1:6