Nordens apostel fejres i Esbjerg

Søndag d. 26. januar kl. 10.00 indbyder Skt. Nikolaj kirke, Esbjerg, til messe, hvorunder den Hellige Ansgar fejres.
– Skt. Ansgar er Nordens apostel og kirkens værnehelgen i Danmark. I 826 drog han til Jylland sammen med den danske kong Harald Klak, som var blevet døbt i Tyskland, hvor 400 danskere havde modtaget dåben hos kejser Ludwig den Fromme i Mainz, fortæller pastor Benny Blumensaat.
Skt. Ansgar byggede omkring 850 den første kristne kirke i Hedeby.
I Danmark slog kristendommen dog først an som officiel statsreligion i 960 med Harald Blåtand, som vandt sig hele Danmark og Norge og gjorde danerne kristne, som det fremgår af den berømte Jellinge-sten.
– Vi fejrer altså på søndag Danmark som en kristen nation foranlediget af den hellige Ansgar. Alle er velkomne, fortæller pastor Benny Blumensaat.
Bodil