Sange markedsfører Bibelen

Sys Bjerre synger nummeret Krig og fest, som er inspireret af Prædikerens Bog 3. Sangen udkom den 23. januar og kan høres på bibelselskabet.dk/lydspor.
Sys Bjerre synger nummeret Krig og fest, som er inspireret af Prædikerens Bog 3. Sangen udkom den 23. januar og kan høres på bibelselskabet.dk/lydspor.

Kendte danske kunstnere som Sys Bjerre og Anne Linnet skal fortolke bibeltekster i forbindelse med Bibelselskabets 200-års fejring. Man håber at nå især unge gennem initiativet.

I løbet af 2014 udsender Bibelselskabet 12 nye sange, som kendte danske kunstnere har skrevet ud fra bibeltekster. Anledningen er Bibelselskabets 200-års jubilæum.

Bibelselskabet viderefører med ’Lydspor fra Bibelen’ traditionen for at fortolke og aktualisere de bibelske tekster.

Støtter HIV-børn

Lige nu sidder flere af Danmarks største musiknavne og læser bibeltekster, som de skal skrive sange ud fra. Teksterne er udvalgt af Bibelselskabet, og overskuddet fra salget af sangene går til hiv-ramte børn i Swaziland. Ønsket er blandt andet at åbne Bibelen for nye generationer.
– Vi vil gerne undgå, at vores jubilæumsfejring bliver for indspist. Bibelen er jo en bog for hele folket. Den er verdens mest læste bog og har indflydelse på både vores sprog og måde at tænke på, siger Morten Thomsen Højsgaard, generalsekretær i Bibelselskabet.
Bibelens tekster er eviggyldige og taler også ind i en nutidig hverdag. Derfor er det så vigtigt at genfortælle og fortolke dens tekster. For os handler det om at sikre, at den brede befolkning og de unge ved, at Bibelen også er noget for dem, understreger generalsekretæren.

Kunstnerne bag lydsporet

Kunstnerne bag Lydspor fra Bibelen er blandt andre Sys Bjerre, Anne Linnet, Eivør Palsdottir og Hymns from Nineveh.
De øvrige kunstnere og udgivelsesdatoerne vil blive offentliggjort hen ad vejen.
Den første sang, der udkommer den 23. januar, er skrevet af sangerinden Sys Bjerre. Den hedder Krig og fest, handler om hverdagsliv med op- og nedture og er inspireret af Prædikerens Bog kap. 3 vers 1-17.

Tekster med budskab

– Det, jeg godt kan lide ved Bibelen, er, at den ved, hvad den vil. Der er altid et budskab i teksterne, og der bliver ikke sparet på de store armbevægelser. Det er meget inspirerende, og mange af de temaer, der bliver beskrevet, er jo stadig aktuelle, siger Sys Bjerre.
De 12 lydspor udkommer digitalt og kan købes på iTunes og høres via streamingtjenester – og så ligger hvert nummer til gratis lytning en måned efter udgivelsen på bibelselskabet.dk/lydspor. Alle sangene samles på et album, Lydspor fra Bibelen, der udkommer i november 2014.
Læs mere på www.bibelselskabet.dk/lydspor og bibelselskabet.dk/200/presse.