Slået ud af Jesu kærlighed

Det var som regel George Foreman, der slog modstanderne ud. I sin karriere vandt han 76 gange (68 på knockouts og 8 på point) og tabte kun 5 gange (1 på knockout og 4 på point). Her er det Steve Zouski, som bliver knockoutet i fjerde omgang i Foremans comeback-kamp i 1987.
Det var som regel George Foreman, der slog modstanderne ud. I sin karriere vandt han 76 gange (68 på knockouts og 8 på point) og tabte kun 5 gange (1 på knockout og 4 på point). Her er det Steve Zouski, som bliver knockoutet i fjerde omgang i Foremans comeback-kamp i 1987.

George Foreman er en af legenderne i boksesporten. Og den tidligere bokser fik det meste af sin energi fra en dyb vrede. Men en dag gav Gud, som han ikke kendte, ham en åbenbaring, som skulle vise sig at ændre hele hans indstilling til at kæmpe – med stor succes.

Du er trængt op i en krog af en af de største og bedst trænede mænd i verden, som vil forsøge at smadre dit ansigt og slå dig ud. Bange nu? Det var bare endnu en dag på kontoret for unge George Foreman, men det ændrede sig.

Han er kendt for sin intense aggression i bokseringen, som ville overvælde modstanderne. George var supersværvægt verdensmester, og så gal og slem en bokser, som man kun kan håbe på ikke at møde. Men det hele ændrede sig med et nederlag.
– Jeg havde lige bokset en kamp mod Jimmy Young, husker han tilbage til 1977. Det var sjette kamp efter han havde tabt den legendariske kamp ’Rumble in the Jungle” mod Mohammad Ali. Siden dengang havde han vundet alle sine fem kampe. Men denne gang tabte han igen.
– Det var ikke en hård kamp eller noget. Efter at jeg fandt ud af, at jeg havde tabt, gik jeg tilbage til omklædningsrummet… bare til en normal omgang afkøling. Og lad mig sige dig, der skete noget der! fortæller Foreman om oplevelsen, som ændrede hans liv.
Jeg har altid bedt til Gud. Jeg troede, at der formodentlig var en gud et eller andet sted; og jeg har altid sagt, ’lige meget hvad, så har alle deres egen religion, og så længe at de behandler folk rigtigt, er det OK.’ Men da jeg forlod omklædningsrummet, skreg jeg Jesu navn, siger han.

Revet ud af kroppen

Lige i det øjeblik i omklædningsrummet mødte George Jesus på en utrolig kraftfuld og bevægende måde.
– Jeg blev revet ud af min krop, husker han.
– Og jeg ved ikke, om du har sejlet ude på havet, men så langt som du kan se, er der kun vand. Men så langt, som jeg kunne se, var der ikke andet end folk, der kom ud i noget, der lignede en fælde. Og jeg vidste, at det sted var Helvede, men jeg sagde, ’Jeg er ligeglad, hvis dette er døden, jeg tror stadig på Gud.’
– Så blev jeg revet direkte ud af dette sted og bragt til et andet sted i livet, og tilbage i min krop.
– Jeg begyndte at råbe: ’Det er helt i orden, jeg dør for dig Gud.’ Og jeg begyndte at græde og sagde, ’Herre jeg vil ikke dø, jeg vil ikke dø, jeg kan stadig bokse’, og jeg sagde til Gud, ’Jeg kan stadig bokse!’ Han sagde: ’Jeg vil ikke have dine penge, jeg vil have dig!”

Jesus Kristus er i live og skal ophøjes

Da oplevelsen sluttede, vidste George, hvad han skulle gøre:
– Jeg bad en ven om at finde mig en bibel. Og han sagde: ’Hvilken slags?’ Og jeg sagde: det ved jeg ikke. En magen til den, din mor havde.
Vennen gik ud og købte en King James version af Bibelen. Og det var ad den vej, at Foreman begyndte at beskæftige sig med troen.
– Siden dengang har jeg fortalt det til alle og enhver! Jeg er ligeglad med, hvor du kommer fra, eller hvad du laver. Stop det og lær om Gud og Bibelen, siger han og fortsætter:
– Hvorfor Gud gjorde det mod mig, ved jeg ikke; men jeg priser ham hver dag. Jeg droppede alt det, jeg var i gang med, for at fortælle verden, at Jesus Kristus er i live. Gud tog mig rundt i hele landet for at kæmpe, og jeg prøvede bare at ophøje George Foreman. Nu rejser jeg rundt over det hele, og forsøger at fortælle dem om Jesus.

Behøver ikke at være vred

Efter at have stoppet sin boksekarriere begyndte George at bede og hjælpe sit lokalsamfund.
– Jeg startede et ungdoms-center i Houston. Børnene kommer ind og lære at bokse. De ønskede at ødelægge verden, at tæve verden. Og jeg forsøgte at lære dem, at de ikke behøver vrede. De behøvede ikke det dræber-instinkt, som de havde læst om. Du kan være et menneske og dyrke boksning som en sport, understreger han.
– Jeg lærte dem aldrig at slå i vrede. Og til sidst smittede det af på mig selv. Jeg var i stand til at gå tilbage til boksning, fordi jeg havde lært det fra børnene: Du behøver ikke at skade andre eller være vred for at være en atlet.

Opgiv aldrig dig selv eller andre
George Foreman lærer i dag unge mennesker at bokse - uden at slå i vrede.
George Foreman lærer i dag unge mennesker at bokse – uden at slå i vrede.

George gik i den grad tilbage til boksning – på storslået vis endda. I hans comeback-kamp blev han den ældste bokser nogensinde til at forsvare titlen som verdensmester i supersværvægt. Denne gang blev det imidlertid gjort uden raseriet, som definerede første del af hans karriere inden for sporten.
– Når jeg har været sammen med andre atleter, efter jeg fandt Gud, så går vi i ringen og slår hinanden i hovedet og ler: ’Jeg fik dig denne gang!’ Og de ville bare sige, ’jeg får dig næste gang.’ Der var aldrig et slag i vrede. Vi ville give hinanden et knus før og efter kampene, fortæller Forman om den store forandring, han oplevede.
Troen har mærket George på en måde, som ligger dybt. Ikke alene ændrede det hans tilgang til boksningen, det ophøjede også hans mål i livet, og det forandrede hans tilgang til det.
– Jeg siger det her som en, der har læst sin første bog som 16-årig; som har været gift og skilt fire gange og fundet lykke med den femte; som er den ældste nogensinde til at holde titlen som verdensmester i supersværvægt:
Jeg ved af erfaring, at man aldrig skal opgive sig selv eller andre, uanset hvad. Bare tag et skridt af gangen, og stol på, at Gud stadig har en plan for dig, og han vil få det bedste ud af din situation.

George Foreman
“Big George”, er født d. 10. januar 1949. Han er tidligere professionel amerikansk bokser, baptistpræst, forfatter og entreprenør. Han har været verdensmester to gange i supersværvægt og har vundet guld ved OL.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han er kendt som den ene part i den berømte boksekamp i 1974 mod Muhammed Ali i det tidligere Zaire. Kampen blev døbt ”The Rumble in the Jungle”. En kamp, han på spektakulær vis overraskende tabte på knock-out efter at have været foran på point det meste af kampen. I dag er han i USA kendt for sit brand indenfor grilludstyr.
Believe Magazine