Syv spørgsmål …til en særlig kvinde

Christina Marie Braüner
Christina Marie Braüner

Udfordringens kvindesider stiller jævnligt syv spørgsmål til forskellige kristne kvinder. Denne uges kvinde er jordemor Christina Marie Braüner.

Christina er pt. i gang med ph.d.-studier vedrørende træning af jordemødre i ulande. Derudover er hun initiativtager til og formand i foreningen Hjerte for Liv, som driver landsdækkende online rådgivning til kvinder, der er berørt af en uventet graviditet, via hjemmesiden Hvadnu.dk.

1. Fortæl om en hændelse i dit kristenliv, som er betydningsfuld for dig.
Jeg er vokset op i et hjem, hvor min mor læste højt fra Bibelen for mine søskende og mig hver aften, inden vi skulle sove. Jeg husker det som nogle helt særlige stunder. Da jeg var omkring otte år, besluttede jeg mig for, at jeg ville tro på Jesus. Jeg så, hvor personligt et forhold til Gud min mor havde, og det ville jeg også gerne have. Siden da har jeg haft stor fred indvendigt, og troen er blevet stærkere og stærkere. Uanset at jeg kun var et barn, da jeg valgte at begynde at tro, kan jeg se, at det er den vigtigste beslutning, jeg har truffet i mit liv.

2. Hvad er du særligt
opmærksom på at prioritere højt i dit liv og hvorfor?
Min hverdag er ofte travl, fordi jeg ved siden af arbejdet engagerer mig i frivilligt arbejde, missionsrejser osv. Jeg har fundet ud af, at jeg ikke kan have alt det i kalenderen, med mindre jeg begynder dagen med at lade op. Det gør jeg bedst med en kop kaffe og tid alene sammen med Gud. Jeg studerer Bibelen og læser måske i en andagtsbog eller en anden kristen bog. Jeg bruger også tid på at bede for dagen og for mennesker omkring mig. Jeg oplever, at det mange gange gør dagen langt bedre og mit arbejde mere effektivt. Jeg taler også med Gud i løbet af dagen, men det bliver jo tit afbrudt, så morgenerne er vigtige for mig.

3. Hvad er du gladest
for ved dig selv?
Min eventyrlyst! Jeg elsker udfordringer og projekter, der er utraditionelle, og som de færreste måske har lyst til at give sig i kast med. Det kræver mod og giver selvfølgelig også anledning til kampe, men det er der, jeg trives. Mine forældre har altid vist et eksempel på, at der ikke er grænser for, hvad man kan gå efter eller opnå. Så jeg har fået en god portion optimisme og gå-på-mod med hjemmefra, hvilket jeg er meget taknemmelig for.
Mit seneste eventyr er, at jeg er i gang med at tage flycertifikat. Jeg håber, at jeg bl.a. kan bruge det til at besøge fødesteder i de mest øde egne af Ghana, hvor jeg skal lave feltarbejde til min ph.d. næste år.

4. Hvad er du dårligst til?
At sige nej. Jeg vil gerne hjælpe mennesker og gøre folk glade, og det harmonerer ikke umiddelbart med at sætte grænser og sige nej. I det lange løb tror jeg dog, at det er bedre at have klare grænser og sige tydeligt fra eller til, så det øver jeg mig på.

5. Hvad er din yndlingsbog
udover Bibelen og hvorfor?
Jeg tror ikke, jeg har en egentlig favorit, men for nylig læste jeg er rigtig god bog om Lydia Christensen (senere gift Prince), kaldet ”Appointment in Jerusalem”. Lydia var en dansk skolelærer, som blev kristen i 1920’erne og kort tid efter rejste til Israel som missionær, hvor hun grundlagde et børnehjem. Lydia betalte en høj pris for sin tro og havde et helt unikt forhold til Gud. Det inspirerede mig at læse om en kvinde, der ofrede så meget for andre.

6. Nævn en kvinde,
du beundrer – hvorfor?
HKH Kronprinsesse Marys store engagement i en række vigtige områder er meget forbilledligt. Kronprinsessen havde ikke behøvet at støtte så mange organisationer og hjælpe med at rette offentlighedens opmærksomhed på sager, der trænger til fokus. Jeg er sikker på, at hun fint kunne bruge al sin tid på familien og pligterne i kongehuset. Netop derfor er det ekstraordinære engagement beundringsværdigt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:7. Hvad er din bedste
comfort food?
Jeg bor lige over for isbutikken Paradis, og jeg må indrømme, at jeg besøger den ret ofte. Is smager bare så godt!