’Verdens grimmeste’ vil give andre håb

Lizzie blev født 4 uger for tidligt og vejede kun 1219 gram.
Lizzie blev født 4 uger for tidligt og vejede kun 1219 gram.

24-årige Lizzie Velasquez blev dybt såret, da hun opdagede en video af hende selv på Youtube, som kårede hende til at være ’Verdens grimmeste kvinde’. Videoen var – til hendes store skræk – allerede blevet set af 4 millioner…

Hvad gør man, når man offentligt bliver hånet på Youtube på grund af ens udseende? Og hvor er Gud midt i det hele? Lizzie Velasquez har en sjælden sygdom, som er svær at skjule.

Kun to andre i hele verden deler Lizzies sygdom:
Hun kan ikke tage på i vægt, og hun har 0% fedt på kroppen. Hun har aldrig vejet mere end 29 kilo, men hun har ikke anoreksi.
Hun er ikke født blind, men hun begyndte at blive blind på højre øje, allerede da hun kun var 4 år gammel. Nu er hun helt blind på højre øje og ser ikke helt tydeligt med det venstre.
Man skulle tro, at sådan noget ville knække enhver ung teenage-pige. Men den nu 24-årige Lizzie Velasquez ser anderledes på det:
– Det har åbnet mange døre for mig, at jeg har dette syndrom. Jeg har kunnet hjælpe andre, som føler, at de ikke er gode nok. De har måske ikke min sygdom og forstår ikke, hvordan det er at være i mine sko. Men jeg kan være én, som de kan relatere til, og som har været igennem nogle af de samme kampe, som de selv kæmper. Når jeg ser tilbage, så føler jeg mig skyldig over, at jeg var vred på Gud for dette syndrom, når han faktisk har velsignet mig med det, siger Lizzie til Beliefnet.com.

Vred på Gud

Det er utrolige ord, som mange nok vil have svært ved at forholde sig til. Kan man virkelig være så glad, når man ser sådan ud, tænker nogle måske.
Men det kan man ifølge Lizzie, som ellers var meget vred på Gud i løbet af skoletiden, fordi hun følte, at Gud havde straffet hende med hendes udseende – og hun forstod ikke hvorfor.
– Det var først i high school (13-17 år), at jeg begyndte at forstå, at uanset hvor meget jeg bad, og uanset hvor meget jeg ønskede det, så ville jeg aldrig nogensinde vågne op om morgenen og være tryllet om til at se ud som en anden, siger Lizzie. Hun begyndte derefter at tænke anderledes:
– Jeg begyndte at forstå, at der måske var en grund til, at Gud havde skabt mig så unik. Det slog mig, at det var min attitude, som enten ville hjælpe mig igennem det eller knække mig, siger hun.

Den største velsignelse

– Jeg kunne enten blive på mit værelse og have ondt af mig selv, eller jeg kunne se positivt på livet, for selvom jeg havde det hårdt, så er der altid én, som har det værre end jeg.
– Da jeg først begyndte at leve i selv-accept, så gav alting mening: Gud straffede mig ikke med denne sygdom; Han gav mig en af de største velsignelser i mit liv, siger Velasquez, som er den ældste af tre søskende. Ingen af de andre har hendes sjældne sygdom.

Gud vidste, jeg kunne klare det
Lizzies planer for fremtiden er at færdiggøre sin mastergrad, skrive børnebøger, få en familie, tale i alle USA’s stater samt starte et firma, som skal hjælpe dem, som har problemer med selvværd.
Lizzies planer for fremtiden er at færdiggøre sin mastergrad, skrive børnebøger, få en familie, tale i alle USA’s stater samt starte et firma, som skal hjælpe dem, som har problemer med selvværd.

Lizzie er altid kommet i kirken med familien. Her lærte hun vigtigheden af bøn til Gud.
– Jeg har altid sagt, at der er tre ting, som har hjulpet mig med enhver udfordring, jeg har haft i livet: min tro, min familie og mine venner. Troen betyder alt for mig. Gud valgte at gøre mig til én af tre personer i hele verden, som er velsignet med dette syndrom, så han har tydeligvis vidst, at det var noget, som jeg kunne håndtere på trods af alle udfordringerne, som kommer min vej, siger hun og understreger den betydning, troen på Gud har haft:
– Jeg ved, uanset hvad, at hvis Gud kunne sætte mig i denne situation, så kan han også hjælpe mig igennem den. Min stærke tillid til min tro har hjulpet mig, ikke kun igennem de svære tider, men også de gode. Det er ved Guds nåde, at jeg står her i dag, siger Lizzie.
Hun bruger nu meget af sin tid på at holde foredrag om mobning og om at have et godt selvværd på skoler, og derudover har hun også udgivet bøgerne ’ Be Beautiful, Be You’ og ’Lizzie Beautiful’.

Se et interview fra en australsk kanal her: