Buket for sober serie om tro

s1_Leth med buketKLF, Kirke og Medier roser Kristian Leth for god og respektfuld formidling af tros-stof.

Kristian Leth roses af KLF, Kirke & Medier for sin respektfulde formidling af tro i forskellige trosretninger i programserien ’Den 2. dimension’ på DR K.

– Kristian Leths tilgang til det åndelige stof er positiv og ærlig, og han møder de enkelte mennesker med en fin nysgerrighed og respekt, sagde generalsekretær Mikael Arendt Laursen i forbindelse med overrækkelsen af en buket på Kristian Leths kontor på Islands Brygge i København.
– Forhåbentlig formidlede programmerne en form for erkendelse til seerne, en erkendelse, som de selv kunne tage stilling til, siger Kristian Leth.
– Det var noget af en omgang, men jeg forsøgte at gå til det så ærligt som muligt med mig selv på spil. Og hvert eneste program gav mig mildt sagt stof til eftertanke, fortæller Kristian Leth.
Det var vigtigt for Kristian at holde alle døre åbne. Han ville gå nysgerrigt ind på præmisserne i den enkelte trosretning.
– Jeg ville ikke være den kritiske journalist, for så bliver man ikke lukket ind i den nære og ærlige samtale, siger han.

Buket for sober tone

– Især seriens afsnit nr. fem, hvor Kristian Leth besøger Pinsekirken i Vejle, fortjener ros. I det hele taget giver programmerne et ærligt billede af de enkelte trosretninger og tonen er sober, vurderer KLF, Kirke og Medier.
Buketten uddeles af KLF, Kirke & Medier fire gange om året til en medieinstitution eller medieperson, som har gjort det særlig godt i formidlingen af etik og trosstof.

Som Apostlenes Gerninger

For Kristian Leth var netop besøget i Pinsekirken i Vejle en stor oplevelse:
– Her oplevede jeg en kirke med et fokus på Helligånden, der minder om det, der står beskrevet i Apostlenes Gerninger. Kirkens fællesskab var meget ”kom som du er”-agtigt.
Jeg har det lidt svært med selve formen, den kan virke lidt flad. Men der var ingen tvivl om, at de oplevede det, de prædikede, siger Kristian Leth.
Kristian Leth er forfatter og musiker. Han er uddannet på forfatterskolen og har desuden en uddannelse fra DR’s talenthold. Leth har lavet programserien ’Den 2. dimension’ sammen med Lasse Bøgeskov Anderson.