Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke fejrer 40 års fødselsdag

s5_DTTK 40 år (4)I 1974 startede en gruppe teologistuderende det lille studenterblad Ichthys i Århus. Siden er det blevet Danmarks største videnskabelige teologiske tidsskrift og lå i 2010 i top 20 målt på antal af videnskabelige artikler.
Det er historien om et græsrodsinitiativ, som i ungdomsoprørets ånd er blevet et toneangivende teologisk tidsskrift.
Tidsskriftet udgives af Menighedsfakultetet med støtte fra Statens Kunstråd og har 600 abonnenter.
– Tidsskriftet emmer af kvalitet og relevans. Ikke uden grund er tidsskriftet blåstemplet af mange og finder stor udbredelse i disse år. Det forener dybtgående teologisk tænkning og relevant og udfordrende refleksion om kirkelig praksis. Det er forskningsformidling, når det er bedst, udtaler fakultetsleder på Menighedsfakultetet Jørn Henrik Olsen.
Jakob