Folkekirkepræst taler i pinsekirke

Helge Paahus taler i Thisted Pinsekirke ved et seniormøde den 22. og ved gudstjenesten den 23. februar.  Han er facineret af tog - derfor denne baggrund.
Helge Paahus taler i Thisted Pinsekirke ved et seniormøde den 22. og ved gudstjenesten den 23. februar.
Han er facineret af tog – derfor denne baggrund.

Den nu pensionerede folkekirkepræst Helge Pahus taler i Thisted Pinsekirke i weekenden.

Den karismatiske folkekirkepræst Helge Pahus taler i Pinsekirken i Thisted den 22. og 23. februar.

Helge Pahus blev kendt som den karismatiske præst fra Karslunde Strandkirke. Lørdag eftermiddag den 22. februar deler han nogle af sine yndlingsemner ved ”50 plus minus”, som er navnet på Thisted Pinsekirkes seniorsamling.
Alle har dog mulighed for at høre ham dagen efter, da han prædiker samme sted ved gudstjenesten søndag formiddag den 23. februar.

Karismatisk fornyelse

I 1971 opførtes forsøgsmæssigt en træbarak som en filial til Karlslunde sognekirke i strandområdet ved Køge Bugt på grund af befolkningsvæksten. Helge Pahus blev ansat der som ung præst.
Efter at have oplevet det, man dengang kaldte ”den karismatiske fornyelse”, dvs. en erfaring af Helligåndens virkelighed, begyndte folk at strømme til. Mange var ikke vant til at søge kirken ud over bryllup, barnedåb og juleaften.

Usædvanlig præst

Helge Pahus var ikke mindst i 70’erne en usædvanlig præst på grund af i sin ligefremme væremåde. Han dukkede op overalt i sognet på cykel iført rød sweater og med strittende hår. Helge Pahus har sin helt egen stil af uhøjtidelighed og humor kombineret med en ærlig og ligefrem tro på Gud. Han er et varmt menneske, som formår at lukke ’det der med Gud’ op for tilhørerne, så de også i mange tilfælde begynder et nyt liv med en levende tro.
Træbarakken kunne efterhånden ikke rumme de mange mennesker, og i 1980’erne blev en kirke i røde mursten og træ indviet. I 1990 blev den udvidet.

Kirken udvider

Kirken har stadig svært ved at rumme tilstrømningen af folk, men i 2007 blev kirkens nabogrund sat til salg. Grunden er købt, bygningen derpå bruges af menigheden til forskellige formål og ellers er det uvist, hvad der vil ske fremadrettet.
Menigheden er engageret, og når medarbejdere samles til et årligt møde, er det en samling på 100 mennesker, idet det er kirkens filosofi, at enhver, som tror på Jesus, også samtidig er en medarbejder i Guds rige på lige fod med alle andre, uanset alder og job. Ved gudstjenesten bruges klaver, trommer og guitar sammen med orglet, og lovsange og kor synges foruden salmer fra Den danske Salmebog.

Aktiv folkepensionist

Helge Pahus gik på pension i 2007, men holder stadig foredrag og gudstjenester i både folke- og frikirker ud over landet. Og den kommende weekend er det så i kirken på Tilstedvej.
-De, der har fulgt Helge Pahus, vil kende ham som en spændende personlighed, der har en gnist af humor, så man aldrig keder sig i hans selskab. Samtidig er han dyb, så man får altid nogle guldkorn med på vejen, siger Jette Munk Madsen, som er leder af Pinsekirkens ”50 plus minus”.
Det var faktisk Helge Pahus, der viede hende til Evert for 23 år siden i Karlslunde Strandkirke.
– Der er gratis adgang både til foredraget lørdag eftermiddag og gudstjenesten søndag i Pinsekirken, Tilstedvej 20, 7700 Thisted, understreger præst Bent Hald Larsen.
Bodil