Gospel på Godset i Kolding

Steffen Bay fra South City Gospelchoir vil være toastmaster ved gudstjenesten. Man kan deltage i arrangementet den 16. marts og øve den 3., selv om man ikke synger i gospelkor kor i forvejen.
Steffen Bay fra South City Gospelchoir vil være toastmaster ved gudstjenesten. Man kan deltage i arrangementet den 16. marts og øve den 3., selv om man ikke synger i gospelkor kor i forvejen.

I år inviterer hele seks gospelkor til GospelCelebration på Godset i Kolding den 16. marts.

Søndag den 16. marts afholdes for tredje gang det store fælles event GospelCelebration på Godset i Kolding. Denne gang inviterer seks forskellige kor og flere kirker til arrangementet.

Man kan deltage på tværs af kor – ja uanset om man synger i kor, lover Henrik Engelbrekt Refshauge fra Lusangi Gospel Choir.
Søndag aften d. 16. marts vil seks dirigenter fra lige så mange gospelkor igen stå sammen om en oplevelse for alle, der har lyst til at synge gospel.

Vision blev til tradition

– Vores vision om en mere forståelig og relevant gudstjenesteform vokser stille og roligt, og vi har været mellem 100 og 200 sangere ved de første to samlinger, fortæller Henrik E. Refshauge, som tog initiativ til det første møde i 2012.
– Når noget afholdes for tredje gang, kalder vi det for en tradition, og indtil nu har vi mødtes hvert halve år for at dele sange og passion, fortæller Steffen Bay fra South City Gospelchoir. Han skal være toastmaster ved aftenens gospelgudstjeneste, hvor der både bliver sange med fuld gang i, men også mere stille meditative gospelballader.

Forskellige udtryksformer

– Vi bruger forskellige måder at udtrykke os på under GospelCelebration i erkendelse af, at vi mennesker er andet end ord, fortæller Anne-Marie Rasmussen fra Christiansfeld Gospelkor.
I løbet af aftenen vil der også være mulighed for refleksion:
– Vi har placeret otte stationer rundt på Godset, hvor man kan finde ro til fx at meditere lidt over, hvad der er sagt under aftenens tale, eller man kan tænde et lys, sætte sit personlige aftryk på et stort maleri, modtage nadver eller måske blive bedt for, fortæller Anne-Marie.
Hun kommer selv i Kolding Valgmenighed. De andre dirigenter repræsenterer tre forskellige folkekirker samt både apostolsk kirke og pinsekirken.

Fælleskirkelig gospelfest

– Det er herligt, at vi kan arbejde sammen på tværs af daglige kirkeretninger, fortæller Laura Fredensborg fra pinsekirkens gospelkor. Hun er den nye dirigent i gruppen og er med til sin første planlægning af GospelCelebration.
– Da jeg hørte om muligheden, sprang jeg straks til, fordi det er en super måde at udtrykke sit gudsforhold på gennem sang og musik, fortæller hun.

Snus til gospelsange

Dirigenterne fra Harte og Vamdrup Gospelkor har også været med til at vælge sange til gospelgudstjenesten.
Interesserede får mulighed for at øve sangene mandag d. 3. marts kl. 19.30 i Apostolsk kirke på Lykkegårdsvej, hvor alle er velkomne, uanset om man til dagligt ”går til gospel”, eller om man bare har lyst til det denne ene gang.
– Det koster 40 kroner at være med på Godset, men man kan melde sig ind i foreningen Kolding Gospel Fellowship (KGF) for 100 kr. på Billetto.dk og på den måde få rabat på alle arrangementerne i foreningen hen over året, fortæller Maren Frost Nielsen, der er kasserer i KGF og dirigent for Vamdrup Gospelkor.
Den nye præst i Kolding Valgmenighed, Mads Peter Kruse, holder aftenens prædiken. Han lover, at deltagerne får et touch af, hvad evangeliet handler om.
Læs mere på http://gospelhenrik.wix.com/gospelcelebration.