Søndagsskoler indsamler landsgave

DFS’ landsleder Bent Molbech Pedersen.
DFS’ landsleder Bent Molbech Pedersen.

Hvert år får Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler over 100.000 kr. ind via sin landsindsamling. Men pengene kommer ikke af sig selv.

Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler har netop startet den årlige landsgaveindsamling. Den varer frem til generalforsamlingen den 25. april.

Der er en stærk tradition blandt ledere i legestuer, børneklubber, juniorklubber og søndagsskoler samt andre frivillige i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) for at samle en landsgave ind til arbejdet.

Nedadgående kurve

I mange byer samler ledere og andre frivillige ind i kirker og missionshuse og sender en landsgave til DFS. I 2013 blev det til 109.000 kr.
– Desværre er landsgaven nedadgående, og desværre bliver der færre og færre, som bruger indsamlingslisten og spørger andre om at give en gave. Alligevel har vi frimodighed til at appellere til, at flere vil gøre det, og yde en indsats med at samle en gave ind til DFS, siger landsleder Bent Molbech Pedersen.
– Mange synes, at DFS gør et godt arbejde blandt børn, og at det er helt nødvendigt for kirkens og missionshusets liv og fremtid. Men mange har travlt og tror måske heller ikke, at pengene gør den store forskel. Men det gør de i den grad, understreger Bent Molbech.

Et mål på 125.000 kr.

Landslederen håber gennem forskellige tiltag at få lidt mere liv i landsgaven og i år komme op på 125.000 kr.
– De penge kan vi fx bruge på at starte nye klubber via vores rullende søndagsskole ’Evigglad’ eller på fortsat at inspirere ledere gennem vores konsulenter og udgive godt, gedigent ledermateriale.
Man kan finde indsamlingslisten på http://soendagsskoler.dk/index.php?id=859.
Yderligere informationer ved henvendelse til landsleder Bent Molbech Pedersen 26892207 eller bent@soendagsskoler.dk