Israel godkender 558 boliger i Østjerusalem

Jerusalems byplanlæggere har givet endelig godkendelse af 558 nye boliger i Øst-Jerusalem, og den første reaktion fra palæstinensisk side var, at dette underminerer de skrøbelige israelsk-palæstinensiske drøftelser om at oprette en palæstinensisk stat med Øst-Jerusalem som dets hovedstad.
386 boliger skal opføres i bydelen Har Homa, 136 i Neveh Ya’akov og 36 i Pisgat Ze’ev.

Den palæstinensiske forhandlingsleder, Saeb Erekat, siger at Israel underminerer udenrigsminister John Kerrys bestræbelser på at opnå en løsning af det israelsk-palæstinensiske problem.
– Det internationale samfund må holde Israel ansvarlig for denne politik, udtaler Erekat.

Der er ikke fremsat nogen kommentar fra statsministeriets talsmand, Mark Regev.

En talsmand for Jerusalem kommune siger imidlertid:
– Kommunen modsætter sig stærkt bestræbelser på at undertrykke borgeres legitime ret til at få byggetilladelse og fortsætte byggeri i alle bydele i henhold til masterplanen for jøder og arabere, uanset race, religion eller køn.

Kommunens planlægnings- og bygge-komite vedtog tillige opførelse af palæstinensioske boliger i Øst-Jerusalem, således: 17 i Tzur Baher, 14 i Bet Safafa, 8 i Jabal Mukkaber og 6 i Bet Hanina.

Israels koalitionsregering er delt over fredsdøftelserne. Justitsminister Tzipi Livni, der leder forhandlingerne med palæstinenserne, går ind for en aftale, mens “høgeagtige” ministre modsætter sig en aftale baseret på Kerrys skitse.

Kerry ventes at ville forelægge en ramme for drøftelserne, hvis afslutning er ansat til den 29.april, men som vil kunne forlænges med tilladelse fra begge sider.