Kelly Clark jagter både GULD – og Gud

 

Kelly Clark har skrevet ’Jesus’ med lyserødt øverst på sit snowboard.
Kelly Clark har skrevet ’Jesus’ med lyserødt øverst på sit snowboard.

Den nybagte bronzevinder og firedobbelte olympiske deltager i snowboard, Kelly Clark, finder styrke i sin tro, som har gjort det lettere for hende at se forskel på, hvem hun er, og hvad hun gør. 

30-årige Kelly Clark har netop vundet bronze ved de Olympiske Lege i Sochi, men hun har et større perspektiv end kun at vinde over konkurrenterne.

Det er fjerde gang, at Clark deltager ved Vinter OL, og den 30-årige kvinde kan endnu: Hun har netop vundet bronze. Men faktisk er der andre ting, som optager hende mere end at komme på vinderskamlen. Hun startede Kelly Clark Foun-dation for fire år siden, da hun ligeledes vandt bronze ved Vinter OL i Vancouver. Indtil videre har hun brugt over 350.000 kr. på at hjælpe andre unge snowboardere. Hun ønsker at gøre noget for sporten, som hun elsker så højt.

Rollerne skiftede

Men for Kelly er troen på Jesus også en vigtig del af den arv, som hun vil give videre til den nye generation. Hun havde allerede vundet en guldmedalje i 2004, men alligevel vidste hun, at noget i hendes liv ikke var i orden. Derfor opsøgte hun samme år en anden snowboarder med ordene: ”Mit navn er Kelly. Jeg tror, du er en kristen, og jeg tror, at du bliver nødt til at fortælle mig om Gud.”
Sådan begyndte hendes trosvandring, som nu 10 år senere har sat sig dybe spor. Så dybe, at det nu er hende, som andre snowboardere kommer til for at få bøn, opmuntring og åndelig vejledning.
– Der er ikke nogen rigtig formular for at være en professionel snowboarder – eller at leve som kristen for den sags skyld, siger Clark til Baptist Press og fortsætter:
– Jeg kan se tilbage på mine erfaringer fra de Olympiske Lege, og jeg kan se, hvordan jeg er vokset som individ, hvordan min tro er vokset, og hvordan jeg er vokset som atlet. Hver fjerde år får jeg et øjebliksbillede af, hvordan det går, siger hun. Og taknemmligheden til Gud er stor:
– Det er meget nemt at være defineret af, hvad du gør, i en verden fyldt af konkurrencesport. Jeg har fundet ud af, at Gud i virkeligheden er interesseret i, hvad der er i vores hjerte. Han vil bare have dit hjerte. Det har været et stort privilegie at kunne forfølge mine drømme og at kunne følge Gud samtidig.
– Jeg ønskede at bygge noget, som rækker ud over min evne til at konkurrere i snowboard. Jeg vil kunne se tilbage på min sport og vide, at den er blevet bedre, fordi jeg var en del af den, siger hun.