Kristen festival i Etiopien

Flere end 20.000 etiopere tilkendegav i løbet af uge, at de vil tro på og tilhøre Jesus. Manden på billedet havde nyreproblemer. Han havde taget meget medicin, som han kom og afleverede, efter at han var blevet helbredt. Per Hyldgaard spurgte, hvad han skulle gøre med det, og manden svarede, at han kunne smide det væk.
Flere end 20.000 etiopere tilkendegav i løbet af uge, at de vil tro på og tilhøre Jesus. Manden på billedet havde nyreproblemer. Han havde taget meget medicin, som han kom og afleverede, efter at han var blevet helbredt. Per Hyldgaard spurgte, hvad han skulle gøre med det, og manden svarede, at han kunne smide det væk.

Byen Fincha i Etiopien blev vendt op og ned, da den danske missions-organisation Gospel Outreach i februar holdt en kristen festival. Hver aften i fem dage mødte op mod tredive tusinde op på den lokale sportsplads. Flere end 20.000 blev kristne, og folkemængden dansede og sang i begejstring over de utrolige mirakler, der skete.
Evangeliseringen af Etiopien begyndte i midten af det 18. århundrede, men i 1992, da kommunismen ophørte i nationen, var der blot omkring 10% evangeliske kristne.

Siden da er tallet vokset til 20 procent ud af landets 90 mio. indbyggere.
Alligevel er der mange etiopiere, der aldrig har hørt det kristne budskab, og det var grunden til, at den nordjyske missionsorganisation Gospel Outreach valgte at holde en evangelisk kampagne i byen Fincha i Etiopien i begyndelsen af februar.
Målet med en evangelisk festival er enkelt: at fortælle det kristne budskab om, at Jesus lever i dag og ønsker at frelse ethvert menneske.
Gospel Outreach’s stifter, Per Hyldgaard, fortæller dette budskab på en måde, der fænger den enkelte. Måske fordi handlingen er ganske simpel og ofte levendegjort med illustrationer eller storytelling.

Overraskende

Alligevel overraskede det mig at se, hvor mange mennesker, der tilkendegav, at de ville gøre Jesus til deres frelser.
Når invitationen til dette valg blev givet, var der tusindevis, der rakte hånden i vejret. Selv allerbagerst, hvor nogle var kravlet op i træerne for bedre at kunne se over folkemængden, blev hænder løftet. Derefter var der mulighed for at bede med på en fælles bøn og at få skrevet sit navn op med henblik på at få en opringning fra en lokal kirke.

23.000 besluttede sig

Et konservativt skøn sagde, at 23.000 mennesker tog denne beslutning i løbet af de fem dage. De lokale menigheder stod derfor over for store forandringer og meget opfølgningsarbejde, men de kristne, vi mødte, var udelukkende begejstrede for kampagnen.
En aften blev vi inviteret til barbecue med 25 præster fra Fincha og omegn – et område med i alt 300.000 indbyggere.
Præsterne havde stået sammen om at få arrangeret kampagnen, og de udtrykte stor taknemmelighed, idet de så en varig betydning af kampagnen. Ikke blot kunne der blive en potentiel vækst af kirkerne på mindst 10%, men enkelte menneskers liv var blevet forvandlet for altid via mirakuløse helbredelser, og rygtet om disse gik ud i oplandet og bevirkede stor åbenhed over for kristendommen.

En mand, der var både døv og blind, blev fuldstændig helbredt, da han bad en bøn om at gøre Jesus til sin frelser. Hans datter bevidnede, hvad der var sket.
En mand, der var både døv og blind, blev fuldstændig helbredt, da han bad en bøn om at gøre Jesus til sin frelser. Hans datter bevidnede, hvad der var sket.
Vild begejstring over mirakler

Et af de første mirakler, vi hørte om, blev fortalt af en mand, der havde været både blind og døv. Han havde valgt at tage imod Jesus og bad med på fællesbønnen. Straks derefter blev han fuldstændig heldbredt. Ingen havde fortalt ham noget om, at Jesus kan helbrede, og der havde endnu ikke været forbøn for syge. Det er Gud tydeligvis ikke afhængig af!
Hver aften blev der tilbudt forbøn for syge. Det foregik som en fælles bøn, hvorefter folk blev opfordret til at tjekke efter, om de var blevet helbredt (når dette kunne gøres uden et lægebesøg).

Mange mirakler

En ung mand stod frem og fortalte, at han havde været døv i fem år. Nu kunne han høre! Han var begejstret og samtidig forlegen ved at stå foran tredive tusinde mennesker. Men idet han fortalte sit vidnesbyrd, gav folkemængden sig til at danse og synge i vild jubel over, hvad der var sket.
Mange andre vidnede om mirakler, der var sket: Nogle smed stokken, fordi de pludselig kunne gå normalt, andre fortalte, at de havde mærket knuder eller svulster forsvinde, og hver gang begyndte folk at danse rundt og synge af begejstring. Det gjorde stort indtryk at se, hvordan mennesker, der havde levet med smerte eller sygdom, nogle gange i årevis, blev helbredt og sprang rundt af glæde.

Ægte helbredelser
En ældre dame havde en svulst i benet, som forsvandt under forbønnen. Hun sprang rundt på scenen i begejstring.
En ældre dame havde en svulst i benet, som forsvandt under forbønnen. Hun sprang rundt på scenen i begejstring.

Noget andet, der gjorde et indtryk på mig, var at møde en ung amerikansk kvinde, der boede i Fincha. Hun havde besøgt festivalen den første aften sammen med sine venner og havde stået bagerst i mængden og tænkt, at det ikke kunne være rigtigt med alle de helbredelser. ”Ja, lige indtil jeg så mødte jer,” fortalte hun. Den anden aften kom hun nemlig frem og hilste på teamet, der var med til at gennemføre kampagnen. Det gav hende mulighed for at se og høre folks historier på nært hold, og ”nu er jeg ikke i tvivl om, at miraklerne er ægte”, sagde hun til mig den sidste dag. Den unge kvinde valgte desuden at blive kristen, selvom hun var vokset op med og tilhørte en fremmed religion.

Ud til dem, der ikke har hørt

Når denne artikel er blevet trykt, er de lokale kirker i Fincha allerede i fuld gang med opfølgningsarbejdet med at kontakte dem, der blev kristne under festivalen. Introduktionsmøder vil blive holdt i kirkerne, så de nye kristne kan blive en del af fællesskabet, og de lokale kirker vil fortsætte arbejdet med at sprede det kristne budskab til selv de mindste landsbyer i Etiopien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du kan være med

Gospel Outreach fortsætter videre til andre nationer og steder, hvor det kristne budskab ikke er blevet forkyndt.
Hvis du kunne tænke dig at støtte arbejdet, kan jeg opfordre til partnerskab med Gospel Outreach – enten som privatperson eller som kirke, eller til at støtte organisationen med en gave, så arbejdet kan nå endnu længere ud.

Udfordringen samarbejder
Udfordringen samarbejder med Gospel Outreach om kampagner i den fransktalende del af Afrika, hvor avisen også hjælper kristne med at oprette og drive radio- og filmarbejde i muslimske områder.
Ønsker du at støtte, kan du indsætte en gave på Gospel Outreach’s konto: 9046 – 457-34-58449 mærket:
Tchad
Cameroun – eller
Radiomission

 For mere info:

Hjemmesiden:
www.gospeloutreach.dk
www.facebook.com (søg på Per Hyldgaard)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Af jordemoder, MPH og ph.d.-studerende Christina Marie Braüner Nielsen