Merkel besøger Israel – i kørestol

For Tysklands kansler Angela Merkel, er hendes Israel-besøg, der indledes imorgen, så vigtigt, at hun lader hånt om smerter og og besværligher og har besluttet at gennemføre sin rejse – i
rullestol.

Hun lider stadig af følgerne af et skiuheld, men fuldfører alligevel sine internationale aftaler, som fx hos præsident Francois Hollande i Paris igår, efter have afholdt samtaler i den franske hovedstad med præsidenten for Den palæstinensiske Myndighed (PA), Mahmoud Abbas.

Kerry prøver at skubbe parterne sammen til i det mindste at enes om en ramme for en aftale.

Merkel tager en del af sin regering med sig til Jerusalem. Hun siger, at hun virker på vegne af de fredsbestræbelser, der udfoldes af udenrigsminister John Kerry om grænser, sikkerhed, de palæstinensiske flygtninges skæbne og Jerusalems status.

– Vi behøver en stabil to-stats løsning snarest muligt, omfattende en jødisk stat og en stat for palæstinenserne, siger hun.