Sydsudan har brug for bibler

Dr. Edward Kajivora
Dr. Edward Kajivora

Generalsekretæren i Sydsudans Bibelselskab måtte gemme sig under sengen i flere dage af frygt for oprørerne, skriver det danske søsterselskab. Men arbejdet fortsætter.

Generalsekretæren for Det Sydsudanske Bibelselskab, Dr. Edward Kajivora, gemte sig i flere døgn under sengen for at undgå at blive slagtet af oprørerne. Hele hans nabofamilie blev slået ihjel.

Alligevel er Dr. Edward Kajivora stadig optaget af, hvad Bibelen og det sydsudanske bibelselskab kan udrette i det krigshærgede land.

Bibellageret er tomt

Bibelselskabet i Sydsudan, som kun er to år gammelt, nyder stor respekt på regeringsplan, blandt kirker og i befolkningen. Men bibelselskabet har ingen indtægter, og generalsekretæren fortæller:
– Vores bibellager er næsten altid tomt, så folk må gå tomhændede bort. Mange må deles om en bibel, som de nogle gange låner af Bibelselskabet. Men kun et par dage, så skal den leveres tilbage.
Bibelselskabet i Sydsudan er stærkt optaget af forsoning, og det brutale kupforsøg før jul, som kostede flere tusinde livet, har intensiveret interessen og behovet for dette tema.
I flygtningelejrene bor der en kvart million mennesker. Her bliver der talt meget om tab, vrede og tilgivelse. Nogle mennesker er tvunget til at leve sammen med de mordere, der slog deres kære ihjel.

Bekymret for de unge

Kajivora er også stærkt bekymret for landets unge:
– En del er forældreløse og bor på gaden eller i flygtningelejrene. De unge er lette at lokke ud i kriminalitet. De har brug for vejledning, støtte og alternative muligheder. Derfor beder vi til, at danskerne vil støtte vores bibelselskab, så vi kan udvikle bibelarbejdet i vores spirende land i denne svære tid, siger han.
Den politiske kamp er blevet til en etnisk strid mellem nuerne, der støtter præsidenten, og dinkaerne, der støtter Machar.
Der er mange krigstraumer, forældreløse børn, alarmerende analfabetisme og brug for at få hiv/aids under kontrol.
Der er også mangel på rent drikkevand, så FN frygter, at en koleraepidemi kan bryde ud, fordi folk i desperation drikker, hvad de kan få fat i, skriver Det danske Bibelselskab.