Filippinerne får hjælp

Her prædiker danske Peter C. Hansen på den fillippinske ø Cebu.
Her prædiker danske Peter C. Hansen på den fillippinske ø Cebu.

Både i Leyte og andre steder på Filippinerne er nødhjælpen nået frem – og mange har hørt om Jesus og taget imod ham, fortæller Peter Capili Hansen.

Folk på Filippinerne har været meget glade for både nødhjælp, udviklingshjælp og for at høre om Jesus, fortæller organisationen Angel Relief.

– Meget af omverdenens fokus har været på Tacloban i provinsen Leyte, som blev totalt ødelagt af en super-tyfon i november.
Vi har været med til at sende teams til Leyte med nødhjælp, men vi har også været andre steder på Filippinerne, som har behov for hjælp.
Vi samarbejder med lokale kirker, skoler og mindre organisationer, fortæller Peter Capili Hansen fra Angel Relief, som har været på Filippinerne siden december.

Julegaver til børn

Over hundrede børn på en specialskole i byen Cavite City deltog i en julefest. Her fik alle børnene en lille julegave.
– Der var en masse underholdning, og vi havde hyret McDonald til at komme med mad til alle børnene og lærerne. Jeg prædikede et simpelt budskab om Jesus, og med hjælp fra en oversætter forstod børnene, hvad der blev sagt.
Det var fantastisk at se glæden i øjenene på disse børn, og skolen var overvældet af støtten, fortæller Peter C. Hansen.
Han holdt også julegudstjenester for flere hundrede, bl.a. i byen Bacoor. Her blev mange udfordret til at modtage Jesus – og dedikere deres liv til at udbrede evangeliet.

Nødhjælp

Sammen med lokale læger har Angel Relief også hjulpet overlevende fra supertyfonen, som dræbte omkring 9.000 og gjorde millioner hjemløse.
– Vi har hjulpet nogle af de overlevende, som blev bragt til hovedstaden Manila, og som lever i en special teltby ved en militærbase. Vi har givet dem tøj, tæpper, mad, vitamintilskud mm. I starten af januar tog vi til Tacloban i Leyte, som blev helt smadret af tyfonen. Så meget ødelæggelse – men Angel Relief gør en forskel, fastslår Peter C. Hansen.

 Et møde for fattige fiskere og deres familier i Libagon i det sydlige Leyte.
Et møde for fattige fiskere og deres familier i Libagon i det sydlige Leyte.
Fiskeri med bure

Angel Relief har sponsoreret og hjulpet fattige fiskere med de rigtige redskaber til at fange fisk, nemlig bure. Det sætter folk i stand til at sælge fisk og dermed skaffe penge til familien.
Andre i området har fået sponsoreret træning og uddannelse, bl.a. kokosnød-bønder, som skal trænes i at bruge de rette metoder. Der er også blevet ansat nye landbrugsarbejdere til at arbejde på en hønsefarm. Med tiden vil man også starte en lille grisefarm i dette område i Leyte.
De nye medarbejdere skal også deltage i et kristent discipelskabsprogram, hvor de vil lære, hvad Bibelen siger, ligesom de bliver inviteret med til kirke om søndagen.

Møde for losseplads-børn

I starten af det nye år fik Angel Relief tilladelse til at holde et møde på brandstationen i byen Libagon. Her kom over 200 mennesker fra de fattige fiskerfamilier en lørdag morgen.
– Mange mennesker modtog Jesus Kristus som deres frelser, og vi delte ris ud til alle fremmødte og gaver til børnene. Folk var meget glade, og i den lokale frikirke var folk henrykte, og de blev inspireret til at forsætte arbejdet med disse fattige fiskere. Angel Relief vil blive ved med at støtte denne form for fremstød i Leyte, fortæller Peter C. Hansen.
Det blev også til et møde med masser af sang og bibelhistorier for de allerfattigste, nemlig losseplads-børn. Bagefter fik alle børnene et specielt måltid med vigtige vitaminer og mineraler.
Man kan se en video om arbejdet på hjemmesiden www.angelrelief.com, fortæller Abby & Peter Capili Hansen. De vender tilbage til Danmark sidst i februar.