MF i forsvar for troen

Emil Børty Nielsen er en af de tre medarbejdere ved Center for Kristen Apologetik. Han var med i Go’aften Østjylland den 11. februar.
Emil Børty Nielsen er en af de tre medarbejdere ved Center for Kristen Apologetik. Han var med i Go’aften Østjylland den 11. februar.

Den 3. februar åbnede professor og centerleder Kurt Christensen det nye Center for Kristen Apologetik på Menighedsfakultetet i Aarhus.

Siden åbningen den 3. feb.har det nye center for trosforsvar på MF i Aarhus holdt en forelæsning, åbnet en ny hjemmeside, været på tv og startet en foredragsrække.

Kurt Christensen holdt den indledende forelæsning over emnet ’Er det forsvarligt at tro på Gud?’. Det nye center blev også kendt gennem et interview med Emil Børty Nielsen på TV2 Østjylland den 11. februar.
Centeret har tre ansatte, nemlig stud. theol. Jakob Laugesen, BA i teologi Emil Børty Nielsen samt centerleder professor Kurt Christensen.

Aftenforedrag på MF

Foredraget mandag den 17. februar med titlen: ”Er de nytestamentlige skrifter troværdige? Med særligt fokus på Jesu opstandelse” ved professor Peter V. Legarth blev aflyst pga sygdom.
Derimod forventes det, at foredraget mandag den 24.2. kl.19.30: ‘Gud og Darwin’ ved professor Peter Øhrstrøm bliver gennemført som planlagt.
I marts er der planlagt tre dobbeltforedrag om det globale kirkeliv ved MFs lektor i kirkehistorie, Kurt E. Larsen. Her skal det handle om kristne i hhv.USA, Egypten og Kina.

Folkeuniversitetet

Fakultetsleder på MF, Jørn Henrik Olsen, holder tre aftenforedrag på Folkeuniversitetet.
Her skal det handle om hhv. ’Tidens træthed, en epidemi’ den 18/3, ’Kedsomhed som springbræt eller hindring?’ den 25/3, og ’Langsom tid, nu!’ den 1/4.

Se hjemmesiden

Læs mere om MF og foredragene på www.teologi.dk.
Her kan man også se udsendelsen på TV2s Go’aften Østjylland, hvor Emil Børty Nielsen bl.a. bliver bedt om at svare på spørgsmålet: ’Hvis troen skal forsvares, må det være, fordi der er nogen, der angriber den. Hvem er det?’
I sit svar kommer Emil Børty Nielsen bl.a. ind på modstand fra nyateister og angreb på den kristne børneopdragelse.