Vækkelse eller surt opstød?

Var det et surt opstød eller en berettiget kritik Svend Løbner Madsen fremkom med i Udfordringen 6. februar af Torben Søndergaard?
Som facebook-ven med Torben har jeg fulgt ham fra begyndelsen, og som så mange andre er vi nok lidt målløse over det drive, han er besjælet af.
Er det virkelig Gud, der har fat i ham? Hvis ja, så må vi tøve lidt og sige som Gamaliel: Hold jer fra disse mennesker og lad dem gå! For hvis dette er menneskers vilje eller værk, falder det fra hinanden, men er det fra Gud, kan I ikke fælde dem; kom ikke til at stå som mennesker, der kæmper mod Gud.” De fulgte hans råd.
Svend Løbner Madsen er derfor lidt tidligt ude med riven, synes jeg. Hvorfor ikke vente og se tiden an? Torben Søndergaard siger: “Vi er så taknemmelige over at kende Gud og vandre med ham. Det er tydeligt, at vi står i starten af en reformation af kirken. Gud kalder folk fra alle kirkesamfund til at stå sammen og følge ham. Folk der er villige til at lægge deres traditioner fra sig og lade Jesus være Herre og lade Guds ord være det, vi bygger på.”
“At se dette i en gammel kirke som “The Church of England” (en gammel anglikansk kirke, hvor Torben netop har været gæstetaler) er så speciel en oplevelse og viser, hvad Gud gør i denne tid.”
Torben er en fortrinelig kickstarter, men ikke den rette læremester der falder i Svend Løbners smag. Lad det så ligge, men lad Torben gøre det, han er god til – og kan være udpeget til.
Hvis Svend Løbner Madsen er enig i det, vil mange sikkert også være enige med ham i, hvad han her siger: “Frelse er Guds værk, ikke vores. Jesus kom for at frelse det fortabte. Dommen tilhører også Gud. Og han har overladt dommen til frelseren Jesus. Det er altså slet ikke Torben Søndergaards eller nogen andens opgave at vurdere, hvorvidt nogen er frelst eller ej.
Knud Held-Hansen
Juelsparken 2, 2.tv.,
9210 Aalborg SØ