‘Den store Satan Iran’ og ‘Den lille Satan Europa’

Disse stærke ord bruger den kendte israelske klummeskriver, Nahum Barnea, idag i sin analytiske artikel om statsminister Benyamin Netanyahus udtalelser i forbindelse med forevisningen af et stort iransk våbenlager fra skibet “Klos C’, som israelske commandosoldater bordede 1500 km fra Israel og beordrede til den israelske by Eilat.

– Netanyahu opfatter kampen mod Iran som sit livs mission, men verden har affundet sig med, at Iran er blevet en næsten atommagt, skriver Barnea.

– Forevisningen af våbnene på kajen i Eilat er næsten en gentagelse af episoden, da skibet “Karine A”, blev pågrebet i januar 2002, fortsætter han. Men forskellen er alligevel stor. Israels hovedfjende dengang var Yasser Arafat, og daværende statsminister Ariel Sharon brugte erobringen af skibet og Arafats falske undskyldninger som en løftestang til at formene Arafat adgang til Ramallah.

Videre hedder det:
– Hovedfjenden idag er Iran, og Israels påstande mod det er velfunderede. Netanyahu investerer og investerer og udsender den ene advarsel efter den and, her og i udlandet, men verden vil ikke lade sig imponrere, fordi verden er opportunistisk, selvisk og træt, og det gælder også verdens ledere. Verden har slået sig til tåls med, at Iran er blevet en stat med et atomprogram. Dette er realiteten, og statsminister Netanyahu kan trods sine retoriske talenter intet gøre for at ændre det. Det er let for vestlige lande at ignorere ham, skønt han udtaler sig på et klart engelsk.

Churchill i Eilat

– Jeg blev påmindet om Churchill, skriver Barnea – den mand. som Netanyahu så gerne vil sammenlignes med. Churchill advarede sit land og verden mod Nazi-Tysklad, og verden – som sædvanlig selvtilfreds – afviste at høre på han. Da Churcills advarsler blev verificerede, blev han anmodet om at lede Britannien til sejr.

Ifølge Barnea er Netenayhu blot marginalt intersseret i truslen fra Gaza. Hans mål er Iran. Han er ved at blive tosset over, at Vesten – for ikke at omtale Østen – ikke vil lytte til ham. Den store Satan, Iran, får nu tilslutning af den lille Satan, Europa – et hyklerisk og snerpet Europa. Han beskylder verden for selvbedrag. Rouhani, siger han, er blot en PR agent. Det virkelige Iran er den øverste leders, Khameneis, Iran.

Barnea slutter:

– Iran vil kunne udstyre de næste containere med “atom-kufferter” og sende disse til hvorsomholst i verden. Iran planlægger intercontinentale missiler, som vil true Vestens befolkning.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: