Netanyahu fordømmer verdens hykleri overfor Iran

På en pressekonference med deltagelse af et stort antal udlandskorrrespondenter slog statsminister Benyamin Netanyahu igår i Eilat til mod, hvad han betegnede som “verdens hykleri ikke at fordømme Irans våbenforsendelse”.

Ikke færre end 70 udenlandske journalister var mødt op, tillige med 30 militærattacheer fra en række lande og repræsentanter for udenlandske ambassader i Israel.

Netanyahu stod i Eilats flådehavn nær de mange våben – 40 raketter, 181 mortergranater og 400.000 Kalashnikov-projektiler – der blev vist på kajen for det store medieopbud.

Våbnene havde været ombord på det iranske skib, “Klos C”, da det blev bordet af israelske commmandos 1500 km syd for Israel og beordret til at sejle til Eilat.

Netanyahu sagde, at der er adskillige ude i verden, som ikke ønsker, at Israel fremviser de dødbringende våben, Israel havde konfiskeret, “fordi de ikke er interesseret i, hvad der virkelig foregår i Iran, men i at fremme illusionen om, at Iran har ændret kurs”.
– Vi har afsløret sandheden bag de iranske smil, sagde den israelske regeringschef, der ved sin side havde forsvarsminister Moshe Ya’alon og højtstående officerer.

Uden med navn at nævne EU’s udenrigschef, Catherine Ashton, der i disse dage besøger Iran, sagde han, at man blot så falske smil og håndtryk, da repræsentanter for Vesten mødtes med iranske ledere i Teheran, samtidig med, at de iranske missiler blev aflæsset i Eilat.

Fra Eilat oplyses, at det iranske skib “Klos C” nu til morgen har forladt Eilat med sin 17 mands besætning, efter at det israelske militær har fjernet våbnene ombord på skibet.