Våbenskibet var ladet med 40 raketter, 181 mortergranater og 400.000 projketiler

Der foreligger nu omfattende afsløringer af den kontrabande, som det iranske våbenskib “Klos C’ medbragte, da det blev bordet af israelske commandosoldater og beordret til Eilat, hvor det nu har vist sig, at lasten omfattede 40 raketter, 181 121-mm mortergranater og omkrin 400.000 projektiler af kaliber 7.62 mm til brug i Kalashnikov-rifler.

– Disse avancerede våben ville kunne have sat millioner af israelere i livsfare, siger en militær talsmand. Hæren vil fortsat forhindre våbensmugling gennem Mellemøsten til brug for terroristgrupper, der sponsoreres og finansieres af Iran.

Det iranske skib var på vej til Gaza-striben via Sudan, da det blev bordet 1500 km fra Eilat af israelske elitetropper.

Der vil idag blive afholdt en pressekonference i Eilats flådebase med deltagelse af statsminister Benyamin Netanyahu, forsvarsminister Moshe Ya’alon, vicegeneralstabschef Gadi Eizenkot og flådechefen, Ram Rothberg. Udenlandske militæattacher og ambassadører er indbudt til pressemødet.

Netanyahu har rettet et angreb mod EU’s udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, der i disse dage besøger Iran, under Vestens forhandlinger med Iran om dettes atomprogram.
– Målet med at pågribe våbenskibet var at vise Irans sande ansigt, siger Netanyahu. Jeg siger dette til oplysning for Ms. Ashton, som nu besøger Teheran, for at anmode hende om at spørge sine værter om forsendelse af våben til terroristorganisationer.

– Hvis hun ikke har spurgt dem, vil vi gerne vide hvorfor, siger han videre. Ingen har ret til at ignorere Teheran-styrets sande morderiske handlinger.