Det iranske våbenskib nu i Eilat

Det iranske våbenskib “Clos-C”, der blev taget af israelske commandosoldater i onsdags langt fra Israel medbringende et stort antal “M-302”-raketter bestemt for Gaza-striben, ankom igår til Eilat, eskorteret af de israelske missilskibe “Hetz” og “Hanit”.

Ladningen undersøges nu nærmere af israelsk militær.
Der ventes nye afsløringer om våbenfundet på en pressekonference imorgen, hvortil udenlandske militærattacheer og ambassadører er indbudt.
Derefter vil skibet blive frigivet, og dets 17 mand store besætning vil frit kunne forlade Israel.

Den israelske flådeoperation, udført 1500 km syd for Eilat, har fået navnet “Fuld afsløring”.

De fundne missiler, der var skjult i et stort antal containere, har en rækkevidde af omkring 200 km og er af samme type som de syrisk-fremstillede raketter, der blev afskudt af Hizbollah mod Israel under Den anden Libanon-krig i 2006.

Iran og Gazas islamiske ledere, Hamas, har afvist de israelske afsløringer som “opdigtning”.

Det menes, at missilerne hovedsageligt var bestemt for Islamisk Jihad i Gaza, men at der også ville have været en leverance for Hamas.

Statsminister Benyamin Netanyahu, der har kritiseret verdensmagternes atom-diplomati over for Iran, siger, at han håber, at verden nu vil genoverveje Iran-situationen.
– I Eilat vil sandheden komme frem, siger Netanyahu. Dette er Irans sande ansigt.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon har i weekenden orinteret sin amerkanske kollega, Chuck Hagel, om den israelske flådeoperation – et “yderligere bevis på Irans program om at finansiere og bevæbne terrorister”, som Ya’alon udtrykte det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: