Det iranske våbenskib kommer til Eilat lørdag

Med det israelske flag vajende er det iranske våbenskib, “Klos C”, nu blot få hundrede kilometer fra den israelske by Eilat, hvortil det ventes at ankomme i løbet af lørdagen, efter at være blevet overtaget af flere hundrede israelske commandosoldater omkring 1500 km syd for Eilat.

Den israelske flotille bevæger sig vagtsomt nordpå, idet det ikke kan udelukkes, at den vil blive angrebet undervejs.
– Når skibet først er i Eilat, vil det vise sig, hvem der har fortalt sandheden om operationen, siger statsminister Benyamin Netanyahu.

Det israelske militær har nu frigivet en video, der viser “Shhayetet 13” elite-enhedens overtagelse og erobring af skibet, hvor man under dæk fandt “M-302”-missiler i containere.

Skibet, der oprindelig sejlede under Panamas flag, havde en besætning af mange forskellige nationaliteter. Dets tyrkiske kaptajn blev overrasket over at have fået en meddelelse over skibets radio om, at israelske commandos anmodede ham om at standse og meddelte ham, at de ville borde skibet.
– Det varede nogle minutter, før der kom en reaktion, hedder det i video’en. Man kunne se kaptajnen på broen se til alle sider og konstatere, at der var israelske missilskibe. Da han så, at der var flere sådanne fartøjer på vej, gav han tilladelse til bording af skibet.

– Vi gjorde det klart for ham, at vi ikke er pirater, men tilhører de israelske forsvarsstyrker, som ville undersøge skibet, oplyses det i video’en. I kaptajnens nærværelse åbnede soldaterne i lastrummene kasser med våben, og kaptajnen blev da klar over, at han havde været et offer for en iransk sammensværgelse.

Skibets bestemmelsessted var Port Sudan, hvorfra våbnene skulle videresendes pr. lastbil til Gaza-striben.

Raidet skulle have været udført tidligere, men blev udsat på grund af høj sø.