Fri efter 18 år med borderline

Christina Siber har levet med borderline i 18 år. Men nu er hun fri.
Christina Siber har levet med borderline i 18 år. Men nu er hun fri.

Christina Siber er efter 18 år blevet helbredt for borderline. Før var der kaos og uro indeni, og ikke plads til Jesus. Men så greb Gud ind.

Christina Siber er efter 18 år blevet helbredt for borderline. Før var der kaos og uro indeni, og hun havde en stærk trang til at forlade hjemmet og leve på gaden. Men Gud greb ind som svar på bøn og morens desperate råb til Gud.

– Der er sket et mirakel i vores familie. Min datter er blevet helbredt efter 18 år med borderline! Annelise Siber er både rørt og begejstret, da hun fortæller Udfordringen, hvad der er sket.
Hendes datter Christina er i dag 36 år. Som 18-årig fik hun diagnosen borderline. Hun følte det, som om hun var delt i to indeni. Hun var fyldt af uro og havde en stærk trang til at gøre mærkelige ting – så som i lange perioder at leve på gaden, selv om det betød fare og stor usikkerhed.
Christina tilbragte meget tid på værtshuse og søgte bekræftelse hos andre mennesker. Hver aften var en kamp for at finde et sted at sove, ofte hos en ny ubekendt mand.
– Det er ikke der, man finder sine gode venner, fortæller Christina, som i forhold til familien isolerede sig.
På et tidspunkt havde hun det så dårligt, at hun forsøgte, at begå selvmord. Men det er ikke den eneste gang, hun har set døden i øjnene. I Aalborg blev hun engang overfaldet med kniv og var tæt på at dø. Hun mener selv, at det onde havde fat i hende – at der ikke var plads til Jesus med al den synd.

Konstant bekymret

Når Christina ikke levede på gaden boede hun hos sin mor, som måtte leve med den konstante bekymring for datteren.
– Søndag aften, da jeg gik i seng, udøste jeg mit hjerte for Gud. Fortalte ham, at nu kunne vi ikke klare dette usikre liv mere. Det var mere et desperat suk end en egentlig bøn, fortæller Annelise, som i årevis har bedt for datterens helbredelse.
Men mandag morgen var der noget, der var forandret. Da Christina vågnede, spurgte hendes mor, hvordan hun havde det.
– Jeg var sur, fortæller Christina og fortsætter:
– Jeg gik ud på badeværelset og tog en cigaret og oplevede så en utrolig fornemmelse, som om noget stort og fatalt var blevet rykket op med rode i mit indre og havde efterladt et gabende hul.
Kaosset og uroen indeni var væk, og Christina følte det som om, hun var blevet sat i frihed.

Forbøn i kirken

Christina og hendes mor kommer i Vineyard kirken i Roskilde, og Christina har før været til forbøn i kirken, ligesom deres husgruppe har været med til at bede for hende. Før helbredelsen oplevede Christina det som om, der ikke var plads til Jesus indeni. Men det er der nu. Nu har Jesus givet hende ro og fred, og han har førstepladsen i hendes liv – syndens tid er slut.
– Kirken er åben for alle, også folk med borderline. Og nu er jeg blevet den pige, som jeg aldrig nogensinde har været før, fortæller Christina.
– Jeg går stadig og tænker på, om det er en drøm, tilføjer Annelise og fortsætter:
– Men det er virkelig sket. Jesus har virkelig helbredt hende! Jeg får lyst til at fortælle alle om det. Når jeg fx sidder i bussen, så tænker jeg på, om de andre i bussen overhovedet kender Jesus og ved, hvad han kan gøre, slutter en glad mor.

Hvad er borderline?
Borderline er en personlighedsforstyrrelse. Ofte oplever personen at mangle fornemmelsen af et hjem i sig selv. Føler sig rodløs og/eller identitetsløs – og har et meget lavt selvværd.
Kilde: Borderlinenetvaerket.dk

Jakob / Lisbeth