Ingen grund til glæde over 3.000 lyn-skilsmisser

Manu Sareen roser lyn-skilsmisse-ordningen.
Manu Sareen roser lyn-skilsmisse-ordningen.

Manu Sareen glæder sig over lynskilsmisse-succes – men Stig Grenov fra Kristendemokraterne kalder det politisk uansvarlighed.

Regeringens indførelse af lyn-skilsmisse uden separation og betænkningstid har afstedkommet en stigning på 3.000 flere brudte ægteskaber på et år.

Socialminister Manu Sareen (Radikale) ser internet-skilsmisser som en fordel for børnene, fordi forældrene så hurtigere kan aftale, hvordan børnene skal deles.
Men Kristendemokraterne mener tværtimod, at der skal være en tænkepause, før man kan blive skilt, og at der skal gøres mere for at hjælpe familier til at blive sammen.
– KD vil investere i mennesker. Indfør gratis parrådgivning og få mere harmoniske unge. Det er tilmed økonomisk sund fornuft, siger KD-formanden.
– Desværre har skiftende regeringer mere travlt med at spare penge i det offentlige end at forebygge de enorme udgifter, der følger i kølvandet på mistrivsel, siger Stig Grenov.
Center for Familierådgivning har påvist, at når først skaden er sket, så står sluserne åbne for krisehjælp og psykologbistand til børnene og udgifter til retstvister mellem forældre.
Men den forebyggende hjælp, der kan afværge eller mindske de skadelige virkninger af et forlist ægteskab, er beskåret til et absolut minimum af 5 millioner kr.

Politikerne tør ikke sige at ægteskab er godt

– Christiansborgs-politikere har angst for at kaldes formynderiske eller moralister, mener Stig Grenov.

KDs leder, Stig Grenov, ser nu frem mod Christiansborg.
KDs leder, Stig Grenov, ser nu frem mod Christiansborg.

– Politikerne henviser til borgernes frie valg og ansvarlighed frem for at give dem muligheden for at træffe en anden afgørelse.
Jeg har endnu til gode at møde det menneske, der syntes at en skilsmisse var en tur i Bonbon-land. Og hvis antallet af ulykker kan mindskes ved at indføre en tænkepause før skilsmisser, burde det være en socialministers første tiltag, mener Grenov.