Ny krigsførelse med missil mod missil

Det israelske “Arrow-3” missil, der stadig er under udvikling, anses af israelsk militær som et svar på truslen fra det langtrækkende iranske “Shahab-3”-missil.

Formen for krigsførelse er ved at ændre sig i Mellemøsten, og i fremtidige konflikter ventes missiler at blive brugt i større udstrækning, mens der vil være mindre behov for landstyrker.

Den tidligere direktør for Israels “Missil Defense Organization”, Uzi Rubin, siger, at “Arrow-3” nok er den mest avancerede missil-“opfanger”i verden, og at andre lande ikke har noget tilsvarende på tegnebrættet.

Han siger, at den største trussel mod Israel idag kommer fra det iranske “Shahab-3″=missil, der kan affyres fra et sted dybt inde i Iran og har en rækkevidde af 1200 miles.

“Arrow-3”, der udvikles i samarbejde med USA, vil kunne standse disse langtrækkende missiler. De vil tilmed kunne stoppe missiler i det ydre rum, før de når Israel.

Direktøren for “Israel Aircrafts Industries (IAI), Yoav Turgeman, der udvikler “Arrow-3”, siger, at når dette missil er udviklet, vil det kunne ændre spillet og næsten afsegle rummet over Israel mod angreb fra nabolande.

Han oplyser, ar Israel har prøvetestet missilet og nu er ved at forberede en “opfanger”-prøve. Det er et dyrt projekt, men har netop fået et nyt tilskud fra USA.

Raketter/missiler

Hidtil har hovedforskellen på raketter og missiler været, at raketter, der i reglen er kort-rækkende, ikke har et styresystem, mens missiler har dette.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israel har sat meget ind på at forhindre at Hizbollah i Libanon og Hamas og Islamisk Jihad i Gaza, får nye, mere akkurate missiler.

Den israelske flåde har nær Sudan taget skib med iranske missiler på vej til Gaza.
Fra Gaza oplyses, at den skrøbelige våbenhvile mellem Israel og Hamas/Islamisk Jihad synes at holde.