Opfordring til bøn for det egyptiske folk

Kvinder verden over vil på årets internationale bededag stå sammen i bøn for Egypten.
Kvinder verden over vil på årets internationale bededag stå sammen i bøn for Egypten.

På fredag vil kvinder i 170 lande stå sammen i bøn for Egypten på International Bededag.

Fredag den 7. marts 2014 fejres Kvindernes Internationale Bededag udover hele verden. I år er Egypten i fokus.

Kvindernes Internationale Bededag fejres i flere end 170 lande verden rundt, og i Danmark samles kvinder godt 60 steder fredag eftermiddag eller aften for at stå sammen med de egyptiske kvinder. Årets tema er Vandstrømme i ørkenen – Streams in the Desert.
– Vi må på Kvindernes Internationale Bededag være med til at løfte Egyptens kvinder, Egyptens kristne, ja hele den egyptiske befolkning frem for Gud i bøn om, at der igen må flyde fredelige vandstrømme i den ørkenvandring, de som nation befinder sig i lige nu. Lad os være med til at bede om fred og forsoning i det egyptiske samfund, lyder opfordringen fra formand for den danske komité, Inge-Lise Lollike.

Kirken i Egypten i dag

Det anslåes, at der i dag er ca. 12 % kristne i Egypten. Den største og ældste kirke er den koptisk ortodokse. Derudover finder man Den Katolske Kirke og de evangelikale kirker. Nye opdagelser tyder på, at eksistensen af koptiske katolikker i Egypten går helt tilbage til år 451.
De evangelikale kirker i Egypten er et resultat af missionsarbejde. Egyptens første missionær, Peter Heyling (1633-1634), var tysker og evangelisk-luthersk.

Fælles tekster samler bønnen

Materialet til bededagen er skrevet af Bededagskomiteen i Egypten. Egyptiske kvinder har samlet en lang række tekster og bønner, som på denne dag bliver brugt overalt i verden. Hvor det er muligt bliver egyptere, der er bosiddende i Danmark, inddraget i gudstjenesten, hvilket skal være med til at gøre det hele endnu mere nærværende.
Kvindernes internationale bededag fejres hvert år den første fredag i marts og ønsker at inspirere kvinder overalt i verden til:
• Sammen at bekende deres tro på Jesus Kristus.
• Ikke at leve i isolation, men lade sig berige af trosfæller i andre lande.
• At dele håb og frygt, glæde og sorg, udfordringer og problemer med hinanden i bøn, offer og tjeneste.
Mødeoversigt og materiale til bøn, kan downlades på http://www.kvindebededag.dk/