Schematic er slet ikke skematisk

s22_CD_colorinsidethelinesForsangeren fra bandet Mae, Dave Elkins, er gået solo og har i 2013 skabt Schematic, som i december udgav debutpladen ’Color (n.) inside the Lines’.

’Color (n.) inside the Lines’ er ikke målrettet det kristne publikum, men lyrikken er forsvarlig for alle slags lyttere, og albummet indeholder flotte musikalske præstationer.
Pladen starter med et skønt upbeat åbningsnummer med guitarspil og en velkendt Dave Elkins-stemme – et upbeat, som omkring halvvejs gennem albummet bliver skiftet ud med en noget blødere og indieinspireret sektion af numre.
Genren er overordnet set indiepop/-rock, og sidstnævnte genre hjælper uden tvivl med at give albummet sin helt egen dybde. Den rockede Dave Elkins høres blandt andet på numrene ’All-Time Quarterback’ og også på et af bonusnumrene, nemlig ’Stickholders Meeting’. Forsangerstemmens ellers velkendte poppede og bløde afrunding er på disse numre smedet sammen med en rå musikalsk atmosfære, hvor elguitaren og trommerne i særdelshed er i højsæde.
Dave Elkins sætter en ære i at afprøve de forskellige nuancer inden for sin genre, og det kan han gøre med rette. Han viser på dette album, at han tør eksperimentere med det alternative, og det bliver deraf synligt, at han mestrer langt mere end blot én form for lyd. Albummet strækker sig fra glad upbeat til halvskæve mol-toner, akustisk guitar- og pianospil, elektronisk instrumentlyd og flerstemmig sang – og sidst men ikke mindst indeholder udgivelsen også lidt til de rockglade lyttere. Dave Elkins formår på sin nye udgivelse ’Color (n.) inside the Lines’ at vise, hvordan man kan male inden for de givne genrelinjer og få et værdifuldt musikalsk produkt ud af det.
Josefine Høgenhaug Aaen