Tove Videbæk stiller op til EU-parlamentet

Tove Videbæk
Tove Videbæk

Hun er nr. 3 på konservativ liste, og kan overhale pga. kristne stemmer.

Tove Videbæk stiller op til Europa-Parlamentsvalget søndag d. 25. maj.

Og hvis bevidste kristne vælgere støtter hende, kan hun vinde en plads i Brussel.
På landsplan har de konservative opstillet 10 kandidater ialt, og Tove Videbæk er placeret højt oppe som nr. 3 på denne liste.
Kandidaterne er dog sideordnet opstillet, så det er den, der får flest stemmer, der kommer ind i Parlamentet. Videbæk vil formentlig kunne overhale ungdomsrepræsentanten, den 27-årige cand. scient. Josephine Koefoed på 2. pladsen.
Ved det seneste EP-valg i 2009 fik Tove Videbæk 23.000 stemmer. Det var næstflest blandt de konservative kandidater, selv om hun kun var nr. 5 på listen dengang. Da de Konservative fik et dårligt valg på grund af en sag med Bendt Bendtsen, fik partiet kun én mand ind – men der manglede kun få stemmer i, at Tove Videbæk var blevet valgt som nr. 2.
Hun har derfor været 1. suppleant til Bendt Bendtsens plads i EU-Parlamentet. Der har dog ikke været brug for suppleanten i denne periode.
– Jeg arbejder naturligvis på at komme ind denne gang. Sidste gang manglede vi ganske få stemmer på landsplan for, at jeg var kommet ind, siger Tove Videbæk, som håber de Konservative får to mandater.

Hjertesager

– Jeg vil i EU-Parlamentet arbejde for de kristne værdier i Europa, på at finde en løsning på trafficking-problemet samt for et godt samarbejde imellem EU og Israel. Det er alle tre ting varme hjertesager for mig. Også forfølgelse af kristne vil Tove videbæk holde et vågent øje med, hvis hun vælges.
– Det er klart, at jeg skal arbejde med alle de andre ting, som sker i EU-Parlamentet også, men disse ting er de hjertesager, som jeg vil prioritere, siger Tove Videbæk.

Støtte fra KD vigtig

Tove Videbæk var tidligere kristendemokrat. Hun var den mest fremtrædende KD-politiker i en årrække og sad også i Folketinget, valgt i Vestjylland.
Hun stillede op som formand efter Marianne Karlsmose, men blev slået af Bodil Kornbek, der var i alliance med den 3. kandidat, Mogens Nørgaard, som herefter blev næstformand. Dermed kom partiets venstrefløj til at dominere, og der opstod et spændt forhold mellem den nye ledelse og partiets største stemmesluger i Vestjylland.
Tove Videbæk følte sig presset ud og gik over til de Konservative. Og KD har ikke siden kunnet genvinde repræsentation i Folketinget.
Partiet tog siden et opgør, hvor både Kornbek og Nørgaard forlod partiet og blev socialdemokrater. Så i dag er KD igen tilbage ved den linje, som Videbæk stod for.
I Europa-parlamentet hører Kristendemokraterne og de Konservative til samme gruppe, Det Europæiske Folkeparti (EPP), der er parlamentets største gruppe. Så Tove Videbæk håber på opbakning fra sine gamle venner i Kristendemokraterne, som ved sidste valg fik ca. 30.000 stemmer.
KD stiller ikke selv op til EU-parlamentet, så der vil være en del hjemløse stemmer, som Videbæk kan få gavn af, så hun måske bliver valgt som nr. 2 på den konservative liste.
Tove Videbæks dramatiske livshistorie er fortalt i bogen: ”Tove Videbæk. En fighter.” (Udfordringens forlag).