20 år med Madam Blå i Hobro

Værestedet Madam Blå i Hobro har i 20 år hjulpet byes udsatte.

I 20 år har værestedet Madam Blå i Hobro hjulpet ensomme mennesker, mennesker med misbrug, psykisk sårbare og fysisk svage mennesker. En stor del af hjælpearbejdet bliver gjort gratis.

Den 1. april 2014 var det 20 år siden, at en gruppe medlemmer af Ys Mens Club i Hobro åbnede et værested for byens udsatte mennesker i et lille lokale i Østergade. Da værestedet senere blev en del af Blå Kors’ arbejde, fik det navnet ”Madam Blå”.

Behov for frivillige

Madam Blå har fem lønnede ansatte og 12 frivillige. De frivillige hjælper i køkkenet, taler med og lytter til brugerne, står for aktiviteter som bowling, skovture og musik, og de er besøgsvenner for mennesker, som ikke har overskud eller helbred til at komme hen på værestedet.
– Vi kan ikke undvære frivillige på Madam Blå. Vi ville ikke nå vores målsætning om, at vores brugere skal føle sig set, hørt og mødt på en værdig måde, hvis ikke vi havde frivillige kolleger, siger leder af Madam Blå, Alfred Møller Frederiksen, som gerne ser endnu flere frivillige på værestedet.
De 20 år blev markeret med et åbent hus arrangement den 1. april.
Lisbeth