Bøn forandrer

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

I sidste uge opfordrede vi læserne til at danne lokale bedegrupper på tværs af kirkeretninger for at bede for den lokale by og kommune. Læserne er begyndt at melde tilbage om nye og eksisterende lokale bedegrupper.

Måske forstår du ikke helt, hvorfor det er vigtigt?
Men du behøver bare åbne øjnene og se, hvad der sker i vores samfund. Vi bevæger os på de fleste områder direkte væk fra kristendommens positive værdier, og det vil ødelægge vores gode samfund indefra.
Det er begrænset, hvad vi kan udrette hver for sig. Men vi har en anden mulighed: Bøn.

Er bøn bare en flugt fra virkeligheden?

Selv videnskaben har opdaget, at bøn har en gavnlig virkning på patienter. Bøn giver – bedre end mange alternative teknikker – en fredfyldt sindstilstand.
Men mange kristne er ikke engang klar over denne positive terapeutiske virkning af bøn. Og de fleste er endnu mindre klar over, at bøn kan udrette det umulige.
Gennem bøn kan vi nemlig udløse overnaturlige kræfter, som man ikke kan se, men som efterlader et synligt resultat. Jesus sammenlignede denne usynlige kraft med vinden: ”Den blæser, hvorhen den vil. Du kan ikke se, hvor den kommer fra, eller hvor den skal hen, men du kan høre dens susen.” (Johs. ev. 3,8 på hverdagsdansk).
Gennem bøn kan der fx ske fysiske helbredelser, som naturvidenskabeligt er uforklarlige. Jeg har selv bevidnet flere. Læs også om Awake-14 konferencen i Københavns Kristne Kulturcenter (side 3), hvor bønnens kraft vil blive demonstreret som mere end blot ord og terapi.

Lær at bruge kraften

Der er altså en kraft til rådighed for dig, der er troende. Og denne kraft kan også forandre samfundet. Men for at bruge denne kraft, må vi kende kraftens udspring, som er Gud, og vi må lære at bede konkret og bevidst. Vi må lære betydningen af at bede i Jesu navns autoritet.
Vi har derfor brug for undervisning om bøn. Og fra dette nummer begynder vi en ny serie om bøn. (Se side 13).
Følg med fra starten – og tilslut dig de lokale bedegrupper. Eller opret selv én sammen med andre.
Jeg tror, at vi med disse bedegrupper kan velsigne Danmark stykke for stykke, indtil hele landet er dækket.
Vi kan beskytte vores land imod negative kræfter. Både de synlige og de okkulte. Vi kan bane vej for politiske forandringer. Sociale forandringer. Forandringer i kulturlivet, i medierne – og i kirkerne. Og det er hårdt tiltrængt.
Men det kræver, at vi er målrettede og bevidste om, hvad bøn er og kan udrette. Vi tror måske, at vi sagtens kan bede. Men bøn er mere end en masse ord.
Bøn er at tilbringe tid foran Guds trone. Forestil dig engang denne svimlende tanke: At stå dér – eller ligge fladt ned i ærefrygt for universets skaber – i tillid og forventning om at blive hørt – og endda bønhørt pga. Jesus.
Det er den mulighed, Guds børn har.