Israel har fået nyt superfly

Det israelske luftvåben har fået et nyt superfly – sidste udgave af Hercules transportflyet fra Lockheed Martin fabrikkerne. Det kan befordre 98 faldskærmssoldater over en afstand af 4000 km.

Dette formidable fly blev idag indlemmet i det israelske luftvåbens “Samson eskadrille” ved en ceremoni på Nevatim flybasen nær Beersheba.

Flyet har betegnelsen 13OJ-30 og skal erstatte luftvåbnets aldrende C-130/H transportmodeller.

Nogle af disse fly har været i brug i Israel i over 40 år. Det spillede en betydningsfuld rolle under Yom Kippur-krigen i 1973, ved befrielseskationen af gidsler i Entebbe i 1976 og “Operation Salomon”-luftbroen med etiopiske jøder til Israel i 1991.

Den nye Hercules kan flyve hurtigere og højere end dens forgænger og medføre 30 soldater flere end i den tidligere version.

– Jo større lastet et fly kan tage, desto færre ture er det nødvendigt at udføre for at øge kampstyrken, siger oberstløjtnant Uri på luftvåbnets webside..

Hertil kommer israelsk-fremstillede computer-systemer, der giver flyet et højtudviklet udstyr.

Flyet vil samarbejde nært med landstyrker, befordre soldater, redde dem og udføre forsyningsmissioner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vicechefen for den enhed, der forestår “Samson”-enheden, oberst “A”, oplyser, at det nye flys fremtidige piloter er blevet uddannet i fly-similatorer i USA og Italien for at lære den nye teknologi og operationsmulighederne nærmere at kende.