Korsfæstet i 10 minutter

Filippinske katolikker holder hvert år en korsfæstelse langfredag. I år lod den danske stuntmand Lasse Spang Olsen sig korsfæste med store søm gennem hænder og fødder.
Filippinske katolikker holder hvert år en korsfæstelse langfredag. I år lod den danske stuntmand Lasse Spang Olsen sig korsfæste med store søm gennem hænder og fødder.

Stuntmand og filminstruktør Lasse Spang Olsen måtte kæmpe for ikke at besvime under de voldsomme smerter, da han lod sig nagle til et kors i en filippinsk landsby.

Den 49-årige stuntmand og filminstruktør Lasse Spang Olsen lod sig langfredag korsfæste i 10 minutter sammen med nogle filippinere nær byen San Fernando nord for Manila.

Danskeren fik hamret søm gennem hænder og fødder af en filippiner i romerkostume.

Katolsk tradition

På Filippinerne har man tradition for hvert år at markere Jesu lidelser ved, at et antal mænd lader sig korsfæste langfredag. Normalt er det forbudt for udlændinge, men Lasse Spang Olsen fik undtagelsesvis tilladelse til at deltage.
Ialt 11 mænd fik slået cirka ti centimeter lange søm igennem hænder og fødder, mens de lå på jorden. Derefter blev deres kors rejst.

De værste smerter

Lasse Spang Olsen fortæller, at han aldrig har oplevet noget, der gjorde mere ondt.
Bare det at blinke med øjnene forværrede smerten, og han måtte kæmpe for ikke at besvime af smerte, skriver dr.dk.
– Jeg har godt nok prøvet mange ting, der gjorde ondt, men det her slog alt andet med hestelængder, sagde den hårdføre stuntmand bagefter.

Gjorde indtryk

– Jeg føler mig fuldstændig forandret, hvilket nok lyder mærkeligt, men på grund af hele det her setup, som er så gakket og rituelt sammen med det her kors, som jo engang har været til henrettelse, siger Lasse Spang Olsen til dr.dk.
Korsfæstelsen vil senere på året blive vist på en temalørdag på DR2.