Olmert slås for ikke at komme i fængsel

Det er aldrig før sket i Israel, at en tidligere statsminister har sloges for ikke at komme i fængsel, men det sker nu i Jerusalem, hvor den tidligere regeringschef, Ehud Olmert, står over for, at anklagemyndigheden vil idømme ham mindst seks års fængsel for bestikkelse.

Retten vil afsige dommen over Olmert, der blev kendt skyldig den 31.marts. Anklageren, Yonathan Tadmor, vil tillige anmode om, at Olmert får en bøde på 1.347,000 shekler (ca. 1.5 mio. kroner).

Ifølge Tadmor må fængselsdommen blive barsk for at give genlyd og for at have en afskrækkende virkning imod fremtidig korruption.
Flere andre fremtrædende personer er på anklagebænken sammen med Olmert, bl.a. hans efterfølger som borgmester i Jerusalem, Uri Lupolianski.
Korruptionssagen imod dem i forbindelse med byggeri af luksusboliger i “Holyland “-højhusene i Jerusalem betegnes som den værste bestikkelses- og bedrageri-sag i Israels historie.

Olmerts advokater vil plædere for en mild dom bl. a. med den begrundelse, at de forbrydelser, Olmert er blevet kendt skyldig i, ikke stammede fra hans tid som statsminister, men fra hans tid som borgmester og arbejds-og handels-minister.

Richard Oestermann