Alternativ pop, der er hørt før

s22_CD_art of celebrationGruppen Rend Collective fra Nordirland er udkommet med pladen ”The art of celebration”, der har fællestræk til popfænomenet One Direktion og de landlige Mumford and Sons, særligt på pladens første nummer ”Joy.”

De leverer livgivende lovsang, der emmer af vidnesbyrd og taknemmelighed og evner at nå ind til dér, hvor man bare vil synge med af ren glæde. Med tekster der slår fast, at Gud er god og trofast, synger Rend Collective på meget almen vis, om end med masser af energi, om det der er større i livet.
Den giver dog ikke indtrykket af nytænkning inden for alternativ pop-genren, og musikken føles hørt før. Inspireret fra den irske musikkultur er det eneste nytænkende bandets valg af instrumenter – som efter sigende i flere tilfælde er hjemmelavede.
Alligevel formår Rend Collective at levere en overbevisende og energisk dybde, der kommer ud over scenekanten.
Med sangen ’Burn like a star’, som er en af mine favoritter, lægger gruppen op til, at alt er muligt, hvis Gud er med i det. Kun Hans touch kan give vore drømme liv;
”We were born for greater things, we were born to chase the dreams…(red.) Burn like a star, light a fire in our hearts.”
Pladen tager dig med på en rejse gennem en fejring af Guds uendelige kærlighed og er ren overgivelse til Guds under. Med cd-titlen ’The art of celebration’ giver gruppen et rigtig godt bud på hvordan en indre taksigelse kan eksplodere i ren glæde, og hvordan sådan en kan lyde. Så er du til alternativ pop med et tvist fra Nordirlands bakker og musikkultur, er denne plade lige dig.
Nadia Nouamani