Bibelformidler Geert Hallbäck fik Bibelselskabets Ærespris

Tidligere lektor i Ny Testamente Geert Hallbäck modtog Bibelselskabets ærespris for sin bibelformidling.
Tidligere lektor i Ny Testamente Geert Hallbäck modtog Bibelselskabets ærespris for sin bibelformidling.

Geert Hallbäck, tidligere lektor i Ny Testamente ved Københavns Universitet, har modtaget Bibelselskabets Ærespris for sin store indsats med at formidle og oversætte Bibelen igennem en langstrakt karriere.
Som bibelforsker ved Københavns Universitet har han bygget bro mellem forskellige verdener som teater, film, nudansk sprog og de græske kildeskrifter. Kollegaen Søren Holst udtaler: – Målt på den indflydelse, hans arbejde har haft i alle ender og kanter af de teologiske, humanistiske, kirkelige og kunstneriske miljøer i Danmark i de sidste 30 år, er han nok landets mest betydningsfulde bibelforsker i sin generation!
Geert Hallbäck var en drivende kraft i arbejdet med at oversætte Det Nye Testamente til nudansk samt teologisk konsulent på det arbejde, der efter 10 år førte til Tegnbibel. Han har skrevet flere bøger, blandt andet om Markusevangeliet og om Apostlenes Gerninger. Geert Hallbäck har også været redaktør på Gads Bibelleksikon og en kommende stor udgivelse fra Bibelselskabet, Studiebibelen. På Københavns Universitet tog han initiativet til oprettelsen af Center for Studiet af Bibelens Brug. Et center, der på original vis samler forskning og viden om Bibelens anvendelse og betydning
Prisen består af 10.000 kroner og et indrammet originalblad fra Christian III’s bibel fra 1550.
LØJ