Bibelseskabet fejrer 200 års jubilæum med bibelmagasin

s4_bibelmagasin– Bibelen er alle historiers moder i vores kultur, siger skuespillerinden Ellen Hillingsø, som er en af de kendte, der udtaler sig om Bibelen og troen i det nye magasin.

Som markering af sit store jubilæum udsender selskabet bl.a. et bibelmagasin for at sætte fokus på en vigtig del af den danske kulturarv. Bibelen har fortsat stor betydning for den måde, som vores samfund og etik hænger sammen på. I en pressemeddelelse fortæller selskabet således blandt andet, at 62 procent af danske hjem har en bibel stående, og at 93 procent af danskerne kender historien om Adam og Eva.

De kendte om Bibelen

Bibelmagasinet bringer artikler og interviews med flere kendte danskere som Marianne Jelved, musikkunstnerne Sys Bjerre og Jonas H. Petersen, forfatteren Hans Edvard-Nielsen samt mediefænomenet Anders Lund Madsen. Også skuespillerinden Ellen Hillingsø fortæller om sit forhold til og syn på livets store spørgsmål og herunder, hvem vi egentlig er: – Mennesket har til alle tider været optaget af identitet. ’Kend dig selv’ stod der indhugget i væggen på Apollontemplet i oldtidens Delfi , og det var en opfordring til erkendelse og stræben efter menneskelig fuldkommenhed. De nye sociale medier opfordrer hinanden til, at vi kommer hinanden ved og inviterer os til, at vi iscenesætter og selv og skaber en identitet på nettet, som ikke behøver at have så meget med virkeligheden at gøre. Men i Salmernes Bog i det Gamle Testamente er ingen forstillelse muligt. Her lyder det: ”Herre! Du ransager mig og kender mig”. Skuespillerinden kender salmen og har også læst højt for sine børn, der alle er døbt. Hun fortæller til Bibelmagasinet: ”Bibelen er alle historiers moder i vores kultur. Der er referencer til Bibelen i stort set al litteratur og kunst!”. Bibelselskabet fejrer officielt sit 200 års-jubilæum med en festgudstjeneste på søndag i Københavns Domkirke, hvor Dronningen deltager. Mere info om Bibelselskabets jubilæum på www.bibelselskabet.dk/200.
LØJ