Forsvarsminister Ya’alon: ‘Gaza-terrorister har 10.000 raketter’

Gaza-terroristgrupper har et arsenal på 10.000 raketter, siger Israels forsvarsminister, Moshe Ya’alon.

Han sagde dette i en tale på en konference i “Instituttet for Luft- og Rum-Strategi” i Herzlia, hvor han beklagede, hvad han betegnede som “en populistisk, anti-militær holdning indtaget af finansministeriet, som har været på kant med forsvarsministeriet over forsvarsbudgettet for 2015”.

Ya’alon sagde, at terroristgruppe med iransk støtte har prøvet at forbedre raketter og missilers præcision, og at Israel er begyndt at udvikle midler til at imødegå denne voksende trussel.

– En anden trussel er Hizbollahs arsenal af omkring 100.000 raketter, sagde han.

Om “Davidslynge”-luftforsvarssystemet, der har til opgave at nedskyde store raketter og krydser-missiler, sagde han, at det nok ikke vil blive operationsdygtigt i det kommende år på grund af budgetproblemer.

– Hvis jeg havde pengene, ville jeg have flere “Iron Dome”batterier, der skal opfange kort- og mellem-distance raketter, sagde Ya’alon.

Han oplyste videre, at luftvåbnets ugentlige træning af reservepiloter trues, hvilket vil kunne underminere Israels luftoperations-beredskab.

Ya’alon sagde, at de israelske forsvarsmyndigheders hovedmål er, at der skal være en normal tilværelse til trods for den manglende stabilitet i regionen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Angreb er den bedste og mest omkostningseffektive form for forsvar, sagde han. Luftvåbnet er fortsat den bedste vej for, at Israel kan bevare afskrækkelses-effekten, reagere på provokationer og opfange våbensmugleri.