Gospelfest i Aabenraa

Gæstesolist Julie Lindell ses her sammen med sit band.
Gæstesolist Julie Lindell ses her sammen med sit band.

2. pinsedag holder Aabenraas præster og ni sønderjyske gospelkor folkefest på Sønderstrand.

I Aabenraa plejer man at holde gudstjeneste på Sønderstrand 2. pinsedag, hvor lokale sognepræster sammen med byens gospelkor og band fejrer kirkens fødsel. I år skal Julie Lindell og hele ni gospelkor medvirke.

GospelFamily, bestående af de lokale kor GospelSpirer, GospelRoots, GospelTeens og GospelOaks, har sat Sønderjyllands forskellige gospelkor stævne til Aabenraas første pinse-gospelfestival på Sønderstrand.
Der bliver ikke mindre end ni optrædende gospelkor og en afsluttende koncert med hovednavnet Julie Lindell og band fra København, oplyser sognemedhjælper Torben S. Callesen.

Besøgende gospelkor

Gospel Voices United fra Kolding, Sønderborg og Bramming, Hearts of Gospel fra Sønderborg, Gospel4Kids fra Sønderborg, Lusangi fra Kolding og et kor fra HICMDK (Holy International Christian Ministries Denmark, en integrationsmenighed i Aabenraa med mange medlemmer fra Congo).
Alle korene medvirker gratis for at fejre pinsen sammen med interesserede fra Aabenraa.

Støtte fra sognet

Det er gratis at deltage, og Aabenraa Sogn har støttet projektet. Foreningen for GospelRoots håber at få sine udgifter dækket ved salg af mad og drikke, bl.a. fra grillen.
Arrangørerne håber med festivalen at kunne give Aabenraas lokalbefolkning en god, musikalsk oplevelse i festligt lag og samtidig rette fokus på det glade budskab, som pinsen og gospelmusikken står for.
Arrangementet varer hele eftermiddagen.