”Happy-Go-Lucky” pop

s22_goldendays_dave_barnesSinger-songwriter Dave Barnes fra Knoxville, Tennessee er pladeaktuel med sit 8. album ”Golden days”, som ramte butikkerne den 28. januar 2014.

Den unge musiker har kreeret en plade fuld af poptoner, der som al anden popmusik bliver en anelse for forudsigelig og ikke med megen variation. Den ”happy-go-lucky” feeling mange af numrene emmer af – særligt up-tempo numrene ”Twenty Three”, ”Loving Los Angeles” og ”Something more” – er smittende til godt humør og dansestemning, men efterlader følelsen af, at der mangler noget.
Dog har Barnes en evne til at lokke lytteren til at ville høre næste nummer med hans fløjlsbløde stemme, som rummer sjæl og en ro, der leveres med naturlig enkelhed.
I duetten ”Little civil war” med Lucie Silvas fortæller Barnes historien om forholdets små eskapader af bl.a. skænderier og irritationer, og at det er de selv samme ting, man ville savne, hvis personen ikke længere er der. Historien bevidner musikerens formidlingsevne og formår at skabe en følelse af tilhørsforhold igennem teksterne. Sangen er en af mine yndlings på denne plade, da den netop har en genkendelig klang i historien, som mange vil kunne nikke genkendende til.
Sangene har alle det til fælles, at de bliver leveret med en frisk lethed og optimisme, som skinner igennem de glade popmelodier. Dog stadig for strømlinede. Måske ikke helt tilfældigt at kalde albummet for Golden days.
Sangene fortjener dog hver for sig at blive rost og anerkendt som de glade og stemningsfulde pop-perler, de er. Så hvis du er til pop og sing-along-songs af den helt store kaliber, så er ”Golden days” lige et køb for dig.
Nadia Nouamani