Kristendemokrater står til at vinde EU-valget

s5_stor_EU-valget

Modsat Danmark, hvor KD er småt, står kristendemokraterne stærkt i det øvrige Europa.

Det kristendemokratiske parti i EU ser ud til at blive det største ved EU-valget, selv om det er gået tilbage.

 Det viser den seneste måling, som Altinget offentliggør.

Det Europæiske Folkeparti (EPP) hedder de kristelige partiers fælles EU-parti. Det får især mandater fra de tyske, polske, ungarnske, italienske og spanske kristelige partier. Desuden har bl.a. de engelske, franske og svenske konservative tilsluttet sig.

Fra Danmark sidder kun Bendt Bendtsen fra de Konservative i EPP. Kristendemokraterne i Danmark er for små til at stille op selv, men mange KD’ere ventes at støtte den tidligere KD’er Tove Videbæk. Hun er nr. 3 på den konservative liste, men ventes at overhale nr. 2. Sidste gang fik hun over 20.000 stemmer. Hun vil derfor blive suppleant for Bendt Bendtsen – hvis altså de konservative samlet får stemmer nok til at bevare mandatet.

Venstre og de Radikale sidder i den liberale gruppe i EU, som faktisk ligger til højre i parlamentet. Fra denne gruppe kommer mange af de værdi-liberale forslag, som går imod de traditionelle kristne værdier.

Længere til højre findes bl.a. Dansk Folkeparti og en del nationalistiske partier eller EU-modstanderpartier. Bl.a. britiske konservative EU-modstandere. På venstrefløjen findes udover socialister bl.a. også to grønne grupper.


Artiklen fortsætter efter annoncen: