Nu vil vi gerne giftes

Young Couple HuggingKære Suh.
Jeg er en pige på 24 år, jeg har haft en kæreste igennem de sidste 1½ år.
Vores forhold har været lidt turbulent, men vi er alle gange landet godt igen, og vi er meget glade for hinanden. Skal bare lære at leve med de forskelligheder, vi hver især har.
Nu er vi begyndt at tale om at blive gift, og så er problemet, at min familie ikke støtter mig i det. De bryder sig ikke særlig meget om min kæreste og har svært ved at skjule det. Jeg er meget frustreret over denne situation, for jeg elsker min kæreste, men har også brug for min families opbakning, og selvom jeg ikke selv er i tvivl om mig og ham, så bliver jeg alligevel påvirket af min families negativitet.
Håber, du kan hjælpe mig til at finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre?
Venlig hilsen K.

Kære K.
Når din familie åbenbart mere eller mindre åbenlyst er negativt indstillet overfor et forestående ægteskab mellem dig og din kæreste, så tænker jeg, at der måske faktisk er en grund til at stoppe op og overveje jeres forhold en ekstra gang.

Din familie har for det første kendt dig i mange år og har en vis forudsætning for at vide noget om, hvordan du fungerer, og hvad der gør dig glad og ked af det. For det andet er din familie ikke forelsket i din kæreste, hvilket gør det muligt for dem at se tingene i et mere neutralt perspektiv. Forelskelse har det nemlig med at sløre dømmekraften lidt. Så hvis der oveni købet er mere end blot ét familiemedlem, der giver udtryk for skepsis omkring jeres forhold, så vil jeg mene, at der kunne være noget om sagen.
Men selvfølgelig er det dig, der skal leve sammen med din kæreste i et eventuelt ægteskab – og ikke din familie.
Så det er dig, der må vurdere, om de problemer, I har haft, er af en sådan karakter, at det er rimeligt at tro, at de kan løses hen ad vejen, og om I trods alt har flere ting, I er enige om, end ting, I er uenige om.
Jeg vil opfordre dig til at bede din familie om at være specifikke omkring deres skepsis – få dem til at forklare, hvad det præcist er, de bekymrer sig om. Spørg også nogle af dine bedste veninder – dem, du ved, der vil være helt ærlige overfor dig.
Tag disse udsagn med i betragtning, når du videre overvejer, hvad du skal gøre, for i sidste ende er det kun dig og ingen andre, der kan og skal tage ansvar for en så vigtig beslutning, som det er at beslutte sig for at gifte sig – det får jo konsekvenser for resten af dit liv.
Du behøver ikke at afvise tanken om at gifte dig med din kæreste helt, men så længe du er lidt i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig at gøre, så vil mit klare råd være til dig at udskyde bryllupsplanerne, indtil du er afklaret.
Hilsen Suh