Olmert skal seks år i fængsel for korruption

Mange i Israel sad i formiddagstimerne klistret til deres TV-apparater for at følge en særudsendelse – hvor lang en fængselsstraf dommer David Rosen ville afsige mod tidl. statsminister Ehud Olmert i den største korruptionsaffære i Israels historie.

Dommen lød på seks års fængsel – og det er første gang en tidl. israelsk statsminister er idømt en fængselsstraf.

Olmerts advokater ventes at ville anmode om en udsættelse af implementeringen af dommen, og de menes at overveje en appel til Højesteret.

Olmert ankom smilende til retsmødet og forekom fattet – udadtil. Han gav hånden til mange af tilhørerne og hviskede sammen med nogle af sine tilhængere, før dommen blev afsagt.

Udover fængselsdommen blev Olmert idømt en bøde på en million shekler for sin medvirken i sagen omkring “Holyland”-korruptionsaffæren.

Olmert påhørte dommen med et blegt smil og gentog sin benægtelse af påstanden om hans rolle i affæren. Han sagde, at domfældelsen var et chok for ham, og at den var baseret på en fundamental fejl.
– Jeg er stolt over det årti, da jeg var Jerusalems borgmester, sagde han. Den rigtige vej er at appellere beslutningen til Højesteret. Jeg tror, at den vil bestræbe sig på at se hele billedet og nå frem til den slutning, at jeg aldrig har modtaget nogen bestikkelse, hverken direkte eller indirekte, ikke for mig og mine associerede, ikke for min familie – dette er sandheden.

Beskyldningen mod Olmert om bestikkelse omfattede, at han skulle have modtaget 500.000 shekler fra de, der stod bag “Holyland”-byggeprojektet, da han var Jerusalems borgmester.

Olmert menes at have brugt pengene til at betale sin broder Yossi Olmerts gæld og forskellige personlige gældsposter.


Artiklen fortsætter efter annoncen: