Skolen ignorerede advarsler

Det er lykkedes for nogle få af de bortførte nigerianske piger at slippe væk fra terrorgruppen Boko Haram.
Det er lykkedes for nogle få af de bortførte nigerianske piger at slippe væk fra terrorgruppen Boko Haram.

Forældre til de kidnappede piger i Nigeria siger, at skolen ignorerede advarsler fra Amnesty International og lod pigerne overnatte på skolen på grund af eksamen.
Den nigerianske regering modtog flere timer før angrebet den 14. april rigeligt med advarsler om, at terrorgruppen Boko Haram planlagde en aktion i Chibok. Det er en overvejende kristen enklave i den muslimsk-dominerede stat Borno i Nigerias nordøstlige hjørne.
Familierne anklager nu både regeringen og skolens ledelse for at have ignoreret advarslerne fra Amnesty International. Nogle forældre nåede at hente deres døtre fra skolen, før angrebet fandt sted. Nu beskyldes regeringen for ikke at gøre nok for pigerne, og der har været protestmarcher i mange af de større byer.
Den 17-årige Joyce var en af dem, der blev kidnappet.
– Der kom nogle mænd kørende på adskillige køretøjer. Vi troede, de var fra militæret. De gav os ordre til at samles på ét sted, før de satte ild til vore bygninger. Ikke engang vore personlige ejendele blev reddet, fortæller Joyce til World Watch Monitor. Det lykkedes dog Joyce og omkring 39 andre af pigerne at flygte fra kidnapperne.
Derimod frygter de øvrige pigers familier, at døtrene vil blive tvangsgift og bragt til nabolandene Chad og Cameroun, skriver Åbne Døre.
Bodil