Vi kender Ham, men kender vi hans veje?

Når det nye album udkommer, er det Smiths 22’ende album.
Når det nye album udkommer, er det Smiths 22’ende album.

Michael W. Smith har skiftet pladeselskab, fordi han havde brug for forandring. Og forandring er også, hvad han ønsker for lytterne af sit nye album. Vi skal turde være stille og erkende Guds kontrol og vores egen skrøbelighed, mener sangeren.

Michael W. Smith er blevet ældre, og måske er det derfor, han taler for at være mere stille overfor Gud. Vi skal se se os selv i det rette perspektiv. For intet varer evigt her på jorden.

Michael Whitaker Smith er kendt og respekteret af alle i kristne kredse, og han når, på trods af sine 57 år, også ud til mange unge.
Kvalitet tiltrækker altid et publikum, men mange finder også Guds stærke nærvær på pladerne. Måske skyldes det, at Smith altid prøver at være ærlig, når han synger. Han husker tilbage for 6 år siden, da en af hans venner spurgte ham, om han ville synge til sønnens begravelse. Sønnen havde begået selvmord.
– Én ting er at miste sit barn, siger Michael stille og fortsætter:
– Men det var også en stor udfordring at synge uden at bryde sammen. Jeg lukkede bare mine øjne og prøvede at komme ”ind i sangen” og levere den på en smuk måde. Jeg ønsker altid at være autentisk og synge smukt, men der er en balance. Hvis jeg giver helt los, så ville jeg bryde helt sammen og aldrig komme igennem det, forklarer han til CCM.

Kender vi Hans veje?

Det nye album hedder ’Sovereign’, og inspirationen til titlen kom fra nummeret ’Sovereign Over Us’, som taler om Guds storhed og almægtighed på trods af vores omstændigheder.
– Vi er her et øjeblik, og så er vi væk igen. Han er suveræn og i kontrol. Han styrer universet. Vi kender ham delvist, men kender vi virkelig hans veje? Nogle gange tror jeg, at jeg har en ide om det, men jeg er sandsynligvis slet ikke tæt på at forstå, hvor stor han virkelig er.

Som et græsstrå

Jo ældre man bliver, des kortere kan livet virke. Michael W. Smith og hans kone har netop fået deres tiende barnebarn, og det er svært at forstå:
– Hvad i alverden? Hvordan skete det, griner Michael.
– Vi er ekstremt taknemmelige for det. Når dine børn har det godt, så har du det godt. Det er nok den største velsignelse lige nu.
Men de mange familiemedlemmer får også Smith til at se tiden i perspektiv:
– På et af Gungors albums taler Michael Gungor i de første ti minutter. Han minder os om, at vi er et græsstrå, som damp.Vi er her et øjeblik, og så er vi væk igen. Gud er den, som er suveræn og i kontrol, siger han og fortsætter:
– Vi lever i et samfund, hvor man skal være oppe på tæerne hele tiden, vi kappes om opmærksomhed. Men vi har brug for at være stille. Jeg synes ikke, vi gør det særlig godt, men min håb er, at denne plade ville konnekte med mennesker og hjælpe dem til at komme til det sted, siger han.