Over 100.000 soldater leder efter de kidnappede israelere

De israelske sikkerhedsstyrkers finkæmning af Vestbred-området i eftersøgningen af de tre kidnappede unge israelere har udviklet sig til en af de største militære operationer i de seneste år, idet det nu oplyses, at ti divisioner er blevet sat ind på opgaven – over 100.000 soldater.

En israelsk division omfatter 10.000 -30.000 soldater.
– Hamas er vores fokus, en brutal terroristorganisation, siger den øverstkommanderende over militærets Centralkommando, general Nitzan Alon. Når vores militær-operation er forbi, vil Hamas være en meget svagere organisation.

Et stort antal Hamas-aktivister er blevet arresteret, og flere ventes pågrebet. Blandt de arresterede er et antal mænd, der blev løsladt i forbindelse med fangeudvekslingen af den kidnappede israelske soldat Gilad Shalit, som blev udvekslet med over 1000 palæstinensiske fanger.

Der er nu gåetfem dage siden kidnapningen af de tre israelske teenagere, og der er stadig intet nyt.

Forældrene til dem har nu mødtes for første gang. De forsøger at stive hinanden af og opmuntre hverandre. Men jo flere dage, der går uden fremskridt, des større er frygten for, at de bortførte ikke længere er i live.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, har fordømt bortføringen og siger: “De kidnappede er som os, de må vende tilbage til deres familier.

Han rettede et angreb mod dem, der står bag kidnapningen, og siger, at “de, der udførte aktionen, ønsker af ødelægge os. Vores interesse er at fortsætte sikkerheds-samordningen med Israel for at undgå en ny intifada”.

Israelske medies giver udtryk for beklagelse over, at verdenssamfundet synes at have negligeret kidnapningshistorien og langt mere optaget af at følge fodbold-verdensmesterskaberne i Brasilien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israels FN-ambassadør, Ron Prosor, siger:
– Der er gået fem dage, siden de tre drenge blev meldt savnede.Jeg spørger det internatioale samfund – hvor er I?