Glædeligt gensyn

s22_smithDer er ingen tvivl om, at Michael W. Smith er en erfaren herre. Hans karriere har varet mere end 30 år. Med mere end 15 millioner solgte albums har han meritterne i orden. Men er det muligt for ham at forny sig på sit 23. album og undgå at lyde som sine tidligere udgivelser?

Både ja og nej. Sovereign lyder uden tvivl som Michael W. Smith, man er ikke i tvivl om, hvem der står bag, men fornyelsen er der. Det nye album byder på en mere rocket lyd, men der er også givet plads til et par sange med folk-fornemmelser.
Det klæder Michael W. Smith at give plads til guitar, råbekor og store trommer. Vi fra Danmark vil måske hævde, at det var godt for Michael W. Smith at få stiftet bekendtskab med Carpark North, det har givet ham lidt mere kant, selvom Smiths udgave af Save me from myself, fra hans 2010 album Wonders, var knap så “ligepå” som Carpark Norths version.

På trods af inspirationen har de to seneste albums fra Michael W. Smiths side været henholdsvis et instrumentalt album i 2011 og et album med salmer tidligere i 2014.
Men lyden er derhenad igen på albummet Sovereign. Og det er mere end blot vellydende rocklyd. Her bærer hans tekster stadig præg af en dyb længsel efter Gud og hans nærvær, som har været kendetegnede for Michael W. Smith siden Worship-albummet fra 2001 og måske også tidligere.
Michael W. Smith lever og synger for at ophøje og tilbede. Dette skinner klart igennem på Sovereign. Det er alt i alt er et glædeligt genhør med en af veteranerne, som heldigvis ikke står stille og bare leverer mere af det samme.

Torben Schmidt