Å-Festival med Guds nærvær

Der blev hygget i det gode vejr. Foto: Cecilie Nyborg Madsen.
Der blev hygget i det gode vejr. Foto: Cecilie Nyborg Madsen.

Omkring 3000 unge sørgede for, at pinsen blev en fest til Guds ære – og med masser af hygge. Og så var der også indsamlingsrekord.

Fed musik, stærkt fællesskab, stor tilbedelse og Guds helbredende nærvær var nogle af ingredienserne på Danmarks største kristne festival.

Omkring 3000 unge fra hele landet var i pinsen samlet til festival. Vejret var som bekendt rigtig godt, og det nød mange af deltagerne.
Der var blandt andet mulighed for at bade i en swimmingpool, hvor man kunne prøve en af de populære ”bobler”, som triller rundt på vandet.
Talere, band, seminarer, café og glade mennesker gjorde weekenden til en stor oplevelse for deltagerne. Silas Søndergaard Nielsen var meget begejstret:
– Det var mega fedt at være på et sted med så mange kristne! Jeg har aldrig oplevet noget lignende! Stemningen var god hele vejen igennem! Jeg kunne mærke, at Helligånden var stærkt til stede, og jeg har også hørt, at folk blev helbredt, siger han.

s22_3 ungeFrihed i lovsangen

Sidewalk Prophets, The Afters, Ryan Stevenson og Love And The Outcome var de største bands, som optrådte på scenen og med energisk musik og et klart budskab sørgede for, at de mange unge fik god grund til at hoppe og danse til musikken. Derudover var der også god plads til lovsang:
– Det var rigtig godt. Det var fantastisk at se, hvor mange unge der kom for at prise Gud sammen og nyde det gode fællesskab. Noget jeg synes var rigtig godt, var lovsangen. Det var fedt at se, hvordan flere begyndte at tilbede Gud og føle sig mere fri, siger Terese Johansen og fortsætter:
– Det var dejligt at være sammen med så mange andre unge, som man kunne dele tro med. Jeg nød at være derude, og jeg kommer helt sikkert igen til næste år.

Indsamlingsrekord

Å-Festival forsøger at holde udgifterne nede, så flest muligt kan komme med. Men på trods af de mange frivillige, så er festivalen også afhængig af gaver. Det giver ikke overskud i sig selv.
Derfor glædede det arrangørerne at se, at der blev lavet indsamlingsrekord på over 165.000 kr. Det er ny rekord.
– Vi er utroligt ydmyge over at mærke denne form for opbakning, siger arrangør Thomas Olesen.

Hvis man havde brug for en pause, så kunne man slå sig løs i swimmingpoolen. Foto: Cecilie Nyborg Madsen.
Hvis man havde brug for en pause, så kunne man slå sig løs i swimmingpoolen. Foto: Cecilie Nyborg Madsen.
En rigtig pinse

Måske skyldes den store opbakning, at festivalen ikke kun vil underholde. Den vil også sætte unge i kontakt med dét, som virkelig er Pinsens budskab: Helligåndens virke og Guds frelse for alle. Den del betyder noget for de fleste på festivalen, blandt andet for Steffen Sørensen:
– Å-festival er for fedt. Det er imponerende, at så mange unge kristne fra forskellige kirker kan samles til én festival for at tilbede og være sammen om Jesus. Jeg har helt klart nydt at tilbringe min weekend på festivalen. Så jeg takker for fælleskabet, arrangørgruppen og ikke mindst Gud. Samtidig er jeg sikker på, at folk enten er blevet mødt, forvandlet eller helbredt af Gud på selve festivalen. En rigtig Pinse!